ورق گالوانیزه چیست؟
6 خردادماه 1402 | 14:00
نویسنده:
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
شاید شما هم تاکنون اسم ورق گالوانیزه به گوشتان خورده باشد و با خودتان فکر کرده باشید که ورق گالوانیزه چیست؟ کاربرد آن چیست و چه مزایایی دارد؟ ما در این مقاله از وبسایت مهدفولاد قصد داریم تا شما را با ورق گالوانیزه، کاربردها، ویژگیها و مزایای آن آشنا کنیم. پس از آن شما میتوانید برای اطلاع از قیمت و خرید ورق گالوانیزه به صفحه مربوط به این محصول در سایت ما مراجعه کنید و یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
ورق گالوانیزه چیست؟ (آشنایی با ورق گالوانیزه)
ورق گالوانیزه در واقع نوعی ورق فولادی است که طی فرآیندهایی که روی آن صورت گرفته است، خاصیت ضدخوردگی و اکسیداسیون آن بهبود مییابد. فلز روی که بر روی ورق فولادی قرار گرفته است در مواجه با رطوبت از اکسید شدن فولاد جلوگیری میکند. فرآیند گالوانیزاسیون به دو روش گرم و سرد صورت میگیرد.
در واقع میتوان گفت که فرآیند گالوانیزاسیون برای محافظت از ورق در برابر رطوبت انجام میشود. این کار با استفاده از فلز روی انجام میشود. هر چه میزان تراکم و چسبندگی روی بیشتر باشد، ورق ما مقاومت بیشتری نسبت به اکسید شدن از خود نشان میدهد.
مزایای ورق گالوانیزه
بدون شک همانطور که پیش از این نیز گفته شد، یکی از مهمترین مزایای ورق گالوانیزه، مقاومت بالا در برابر رطوبت و خورندگی است. اما این نوع ورق فولادی سرد مزایای دیگری نیز دارد که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
هزینه نگهداری و تعمیر مناسب
هزینه نگهداری و تعمیر ورق گالوانیزه به طور کلی بستگی به شرایط و محیط استفاده و همچنین کیفیت ورق گالوانیزه دارد. اما در کل، با رعایت نکاتی میتوان هزینه نگهداری و تعمیر را کاهش داد.
همچنین در صورت بروز خطا و آسیب به ورق گالوانیزه، میتوان با اعمال تعمیرات مناسب، هزینههای آینده را کاهش داد. برای مثال، در صورت خراشیدگی یا زنگ زدگی ورق گالوانیزه، میتوان با استفاده از رنگ مخصوص و روشهای نگهداری و تعمیر، آن را ترمیم کرد.
بنابراین، هزینه نگهداری و تعمیر ورق گالوانیزه به شرایط و فعالیتهای مختلفی که این ورق در آن استفاده میشود بستگی دارد. با این حال، با رعایت نکاتی میتوان هزینههای نگهداری و تعمیر را کاهش داد و طول عمر ورق گالوانیزه را افزایش داد.
-
تشخیص راحت سالم بودن ورق گالوانیزه
تشخیص سالم بودن ورق گالوانیزه به راحتی و سادگی امکان پذیر است. به عنوان مثال، اگر ورق گالوانیزه بدون خط و خش و نقصهای ظاهری و کاملاً مسطح باشد، احتمالاً سالم است. همچنین، اگر رنگ ورق گالوانیزه سطح آن را بپوشاند و ترکیدگی و پوستهپوسته شدن رنگ وجود نداشته باشد، نشاندهنده سالم بودن ورق گالوانیزه است.
-
قیمت مقرونبهصرفه نسبت به ورقهای استیل مقاوم
قیمت ورق گالوانیزه نسبت به ورقهای استیل با ویژگیهای مشابه کمتر است، بنابراین معمولاً برای پروژههایی که قیمت بودجه مهم است، انتخاب ورق گالوانیزه بسیار مناسب است. همچنین، ورق گالوانیزه به دلیل پوشش گالوانیزه دارای ویژگیهایی مانند مقاومت به خوردگی و زنگزدگی است و به همین دلیل در برخی صنایع مانند ساختمانسازی و خودروسازی استفاده میشود.
-
طول عمر و دوام بالا ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه به دلیل پوشش گالوانیزهای که بر روی آن قرار دارد، دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی است. همچنین، این ورقها قابلیت تحمل فشار و وزن را نیز دارا میباشند. به همین دلیل عمر مفید ورق گالوانیزه نسبت به سایر ورقهای فولادی بیشتر است.
کاربرد ورق گالوانیزه
ورقهای گالوانیزه از کاربردیترین ورقهای فولادی موجود در صنعت است که در صنایع و مشاغل متعددی مورد استفاده قرار میگیرند و در هر صنعتی رد پایی از آنها وجود دارد. برخی از کاربردهای ورق گالوانیزه در ادامه این مطلب آورده شده است. شما میتوانید برای خرید این ورقها و یا کسب اطلاعات بیشتر و راهنمایی جهت کاربرد موردنظر خود، با کارشناسان ما در مهدفولاد تماس بگیرید.
از جمله کاربردهای ورق گالوانیزه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساخت مبلمان و وسایل فلزی خانگی مانند کمد، میز، صندلی، کابینت و ... ؛
- استفاده در وانها و مخازن ذخیره آب؛
- ساخت و تولید ماشین لباسشویی و درهای حمام؛
- استفاده در صنعت خودروسازی و تولید بدنه خودرو، فیلترهای هوا، مخازن سوخت و لولههای خروجی؛
- استفاده در ادوات کشاورزی همچون سمپاشها؛
- ساخت سیلوهای نگهداری؛
- استفاده در مصارف ساختمانی و ساختوساز سقفها، دیوارهای جانبی، پانلها، پارتیشنها و غیره؛
- استفاده برای ساخت نردهها و درهای کرکرهای؛
- تولید وسایل برقی همچون کولر گازی، یخچال فریزر و تابلوهای الکتریکی؛
- استفاده در لولهکشیها، تابلوها و علائم جادهای.
چگونه ورق گالوانیزه را خریداری کنیم؟
اکنون که با ورق گالوانیزه و کاربردها و مزایای آن آشنا شدید، میتوانید در صورت نیاز به خرید این محصول به صفحه مربوط به آن در سایت مهدفولاد مراجعه کنید و پس از مشاهده قیمت ورق گالوانیزه برای کسب اطلاعات بیشتر، راهنمایی، مشاوره رایگان و یا خرید آن با کارشناسان ما تماس بگیرید.