لوله داربست چیست؟

نویسنده:

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه

شاید شما هم با این سوال روبرو شده باشید که لوله داربست چیست؟ این لوله برای چه کاربردهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ لوله داربستی در صنایع و سازه‌های صنعتی زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لوله یک لوله فلزی بزرگ است و با سایر لوله‌های صنعتی کمی متفاوت‌تر است؛ زیرا این لوله برای انتقال ماده استفاده نمی‌شود و کاربرد آن بیشتر در زمینه نگهداری سازه و ساختمان است. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با لوله داربست و کاربرد آن آشنا کنیم. شما می‌توانید برای خرید و اطلاع از قیمت لوله داربستی به صفحه مربوط به فروش این محصول در سایت مهدفولاد مراجعه کنید.

همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، راهنمایی و مشاوره رایگان با کارشناسان ما در مجموعه مهدفولاد تماس بگیرید. اما بهتر است پیش از آن به سوال لوله داربست چیست پاسخ دهیم.

لوله داربستی چیست؟

دسترسی کارگران و مهندسین به نقاط مختلف ساختمان نیازمند سازه‌هایی محکم است. این سازه‌ها داربست نام دارند. داربست‌ها به کارگران کمک می‌کنند تا در هنگام کار بر روی ساختمان به نقاط مختلف آن دسترسی داشته باشند.  این داربست‌ها از لوله‌های داربستی تشکیل شده‌اند و به وسیله بست‌هایی به یکدیگر متصل شده‌اند.

لوله داربستی در واقع یک لوله فلزی است که در دو نوع سبک و سنگین و نیز با استفاده از آلیاژهای مختلف در کارخانه‌ها تولید و ساخته می‌شوند. لوله‌های داربستی در دو نوع درز دار و بدون درز وجود دارند. نوع بدون درز این لوله‌ها از مقاومت بیشتری نسبت به نوع درز دار آن برخوردار است.

در ادامه پاسخ به سوال "لوله داربست چیست" باید بدانید که بخشی از حفظ امنیت جان کارگران به این وسیله مربوط می‌شود و به همین دلیل باید همواره از لوله‌هایی با کیفیت و مقاوم برای ساخت داربست استفاده نمود. داربست‌ها از اتصال لوله داربستی به وسیله بست‌های دو پیچ، چهار پیچ، آهنگیر و ... تشکیل می‌شوند.

مشخصات و ویژگی‌های لوله داربست

لوله‌های داربست جزء جدایی‌ناپذیر سیستم‌های داربست هستند و در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آن‌ها پشتیبانی و پایداری ساختاری را برای کارگران و مواد در طول کار ساخت، نگهداری و تعمیر فراهم می‌کنند. در اینجا برخی از مشخصات و ویژگی های رایج لوله های داربست آورده شده است:

  1. جنس: لوله‌های داربست معمولاً از فولاد کربن و فولاد گالوانیزه با کیفیت بالا ساخته می‌شوند تا از استحکام، دوام و ظرفیت بالای آن‌ها اطمینان حاصل کنند.
  2. قطر و ضخامت: لوله‌های داربست بسته به نیازهای خاص سیستم داربست در قطرها و ضخامت‌های مختلف موجود هستند. قطرهای معمول از 1.5 اینچ تا 4 اینچ متغیر است، در حالی که ضخامت‌ها می‌تواند از 1.5 میلی‌متر تا 4 میلی‌متر متغیر باشد.
  3. طول: لوله های داربست معمولا در طول‌های استاندارد برای سهولت استفاده و سازگاری با سیستم‌های داربست تولید می‌شوند. طول معمولی از 6 فوت تا 21 فوت (1.8 متر تا 6.4 متر) متغیر است. با این حال، طول‌های سفارشی را نیز می‌توان با توجه به نیازهای پروژه تولید کرد.
  4. پوشش سطح: لوله‌های داربست اغلب تحت یک عملیات سطحی قرار می‌گیرند تا مقاومت در برابر خوردگی و نیز طول عمر آن‌ها افزایش یابد. این پوشش به طور معمول از گالوانیزه است که سبب مقاومت لوله در برابر خوردگی و زنگ زدگی می‌شود.
  5. اتصالات: لوله‌های داربست به گونه‌ای طراحی شده‌اند که رابط استانداردی داشته باشند که امکان اتصال و مونتاژ آسان با سایر اجزای داربست را فراهم می‌کند. به طور معمول، لوله‌های داربست دارای یک انتهای ساده یا یک انتهای رزوه‌ای خارجی هستند تا انواع مختلف جفت، گیره و اتصالات را در خود جای دهند.
  6. ظرفیت بار: لوله‌های داربست طوری طراحی شده‌اند که بارهای خاصی را تحمل کنند و شرایط کار ایمن را برای کارگران و مصالح فراهم کنند. ظرفیت بار می‌تواند بر اساس قطر، ضخامت، مواد و طراحی کلی لوله متفاوت باشد. رعایت دستورالعمل‌های ظرفیت بار مشخص شده توسط استانداردهای نظارتی و محاسبات مهندسی بسیار ضروری است.
  7. وزن: وزن لوله‌های داربست به ابعاد، جنس و روکش سطح آن‌ها بستگی دارد. در حالی که لوله‌های سبک‌تر برای حمل و نقل و نصب قابل کنترل‌تر هستند، لوله‌های سنگین‌تر ممکن است ظرفیت تحمل بار و پایداری بالاتری داشته باشند.

به این نکته توجه کنید که مشخصات و ویژگی‌ها ممکن است بسته به استانداردهای سازنده و منطقه‌ای و نیز کاربرد موردنیاز شما متفاوت باشد.

کاربرد لوله داربست چیست؟

لوله داربستی در موارد متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزار و وسایل برای ساخت و ساز کاربرد دارد. امنیت و استحکام داربست بسیار مهم است و همین موضوع نشان دهنده اهمیت خرید لوله داربستی باکیفیت است.

از جمله کاربردهای مهم لوله داربست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ساخت و نگهداری از انواع پروژه‌های عمرانی و ساختمان‌سازی
  2. استفاده به عنوان تکیه‌گاه برای افراد و کارگران مشغول به کار
  3. ساخت سازه مقاوم و مستحکم
  4. استفاده در برج‌های دیده‌بانی و غرفه‌ها، نمایشگاه‌ها و سالن‌ها

چه عواملی بر قیمت لوله داربست تاثیرگذار است؟

بدون شک لوله‌های داربست موجود در بازار با توجه به عوامل مختلفی دارای قیمت‌ها و هزینه‌های مختلفی هستند و این موضوع به عوامل متعددی وابسته است. اما به نظر شما چه عاملی می‌تواند بر قیمت لوله داربستی تاثیرگذار باشد؟ از جمله عوامل تاثیرگذار بر این موضوع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جنس لوله داربستی
  • سایر لوله داربست
  • وزن لوله داربستی
  • ضخامت لوله داربست

خرید انواع لوله داربست از مهدفولاد

ما در این مقاله با لوله داربستی آشنا شدیم و به سوال لوله داربست چیست پاسخ دادیم. همچنین کاربردهای لوله‌های داربستی در ساخت و سازها را نیز بررسی نمودیم. اکنون وقت آن است تا به سراغ خرید لوله داربست برویم و مشاهده قیمت این محصول در صفحه مربوط به این لوله‌ها در سایت مهدفولاد برویم. شما می‌توانید برای برخورداری از مشاوره رایگان و راهنمایی جهت خرید این محصول و کاربرد آن با کارشناسان ما در مهدفولاد تماس بگیرید.

محصولات مرتبط:

قیمت روز لوله داربست

مشاهده قیمت

سوالات متداول

چه عواملی بر قیمت لوله اثر گذار است؟

عواملی مانند ضخامت، ابعاد، ورن و جنس از مهم‌ترین موارد اثر گذار بر قیمت لوله هستند. شما می‌توانید با مراجعه به سایت مهد فولاد از به‌روزترین قیمت لوله اطلاع پیدا کنید.

چطور از کیفیت لوله‌ای که می‌خواهم بخرم، اطمینان پیدا کنم؟

شما می‌توانید با مراجعه به سایت و خواندن مشخصات فنی و گواهی محصول یا مشاوره گرفتن از کارشناسان خبره مهدفولاد از کیفیت لوله مورد نظر خود اطمینان حاصل کنید.

چگونه می‌توان از وزن لوله مورد نیاز خود مطلع شد؟

شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به سایت مهدفولاد و استفاده از جدول محاسبه وزن، از حجم و وزن لوله مورد نظر خود اطلاع پیدا کنید.