راهنمای خرید لوله ارزان و به‌صرفه

نویسنده: mahdefoolad

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 8 دقیقه

راهنمای خرید لوله

اگر شما هم به دنبال یک راهنمای خرید لوله باکیفیت، ارزان و به صرفه هستید، این مقاله هر آنچه نیاز دارید را در اختیار شما قرار می‌دهد. لوله فولادی محصولی با مقطع دایره‌ای توخالی است که طول آن به مراتب بیشتر از قطر یا محیط آن است. با توجه به مواد، این محصول به لوله فولاد کربن، لوله فولادی آلیاژی و لوله فولاد ضد زنگ تقسیم می‌شود. با توجه به هدف، لوله فولادی را به لوله انتقال، ساختار مهندسی، تجهیزات حرارتی، صنعت پتروشیمی، ساخت ماشین‌آلات، حفاری زمین‌شناسی، تجهیزات فشار بالا و غیره تقسیم می‌کنند.

با توجه به فرآیند تولید، به لوله فولادی بدون درز و لوله فولادی جوش‌داده‌شده تقسیم می‌شوند. به دلیل اهمیت بالای این محصولات، اطلاع داشتن از راهنمای خرید لوله می‌تواند به شما کمک کند که با توجه به کاربرد موردنظر، بهترین نوع لوله را خریداری کنید. در این مقاله از مهدفولاد به بررسی موضوع راهنمای خرید لوله می‌پردازیم.

لوله چیست؟

لوله‌های فولادی، لوله‌های بلند و توخالی هستند که برای کاربردهای مختلف در مکان‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرند. تطبیق‌پذیری این محصول باعث می‌شود لوله‌ها پرمصرف‌ترین محصولی باشند که توسط صنعت فولاد تولید می‌شود. آن‌ها معمولا برای انتقال مواد سیالی که می‌توانند جریان داشته باشند و ذرات جامد کوچک استفاده می‌شوند.

به‌دلیل استحکام بالا، می‌توان از این محصولات در حمل و نقل زیرزمینی آب و گاز از طریق شهرها یا در ساخت‌وساز برای مقاصدی مانند گرمایش، لوله‌کشی و غیره استفاده کرد.

مردم هزاران سال است که از لوله‌ها برای اهداف مختلف استفاده می‌کنند. شواهد باستان‌شناسی تأیید می‌کند که حتی در سال 2000 قبل از میلاد، کشاورزان باستانی یا مردم چین از لوله‌های ساخته‌شده از مواد مختلف، مانند چوب یا بامبو برای گذر آب استفاده می‌کردند. از دهه 1800 گام‌های بزرگی در فناوری لوله‌های فولادی از جمله بهبود روش‌های ساخت، توسعه برنامه‌های کاربردی برای استفاده از آن‌ها و ایجاد مقررات و استانداردهایی که بر صدور گواهینامه آن‌ها حاکم است، انجام شده است.

لوله‌ها چه کاربردی دارند؟

لوله‌ها در سازه‌ها، حمل‌ونقل و ساخت بسیاری از وسایل مورد استفاده قرار می‌گیرند. مواد مختلف، ویژگی‌های طراحی و روش‌های تولید لوله‌های فولادی، در حال توسعه بوده و بر اساس کاربرد هر نوع لوله متفاوت است. قبل از صحبت در مورد راهنمای خرید لوله، بد نیست برای راهنمای خرید لوله نگاهی به کاربردهای این محصول داشته باشیم.

  • کاربرد سازه‌ای لوله

منظور از کاربرد سازه، معمولا ساختمانی است که در آن مصالح ساختمانی مانند لوله‌های فولادی به‌کار رفته باشد. از لوله‌های فولادی برای ایجاد استحکام و پایداری بیشتر برای ساختمان‌ها یا سازه‌های مرتفع استفاده می‌شود.

دو نوع لوله فولادی در مصارف سازه‌ای به‌عنوان شمع‌های باربر انتهایی و شمع‌های اصطکاکی استفاده می‌شود که هر دو هدف انتقال بار ساختمان را دارند. در این کاربردها، لوله‌های فولادی قبل از گذاشتن فونداسیون به اعماق زمین رانده می‌شوند؛ به‌ویژه زمانی‌که زمین ایمن نیست، از ساختمان پشتیبانی می‌کنند.

یکی دیگر از کاربردهای ساختاری لوله‌های فولادی، ساخت داربست به وسیله لوله داربست است که به کارگران ساختمانی اجازه می‌دهد تا به تمام قسمت‌هایی از ساختمان که دور از دسترس هستند، به‌راحتی دست پیدا کنند.

  • استفاده در صنعت حمل و نقل

متداول‌ترین استفاده از لوله‌های فولادی، حمل و نقل محصولات است. ممکن است کاربردهای تخصصی‌تر برای استفاده در صنعت نفت و گاز به‌دلیل ماهیت خطرناک محصول و امکان افزایش فشار، به مشخصات دقیق‌تری نیاز داشته باشد.

راهنمای خرید لوله

آشنایی با اصطلاحات لوله‌ فولادی

در زمان خرید انواع لوله بهتر است اصطلاحات مربوط به این محصول را بشناسید تا بتوانید خرید درستی را تجربه کنید. در ادامه در مورد هرکدام از این اصطلاحات توضیح می‌دهیم.

  • سایز لوله

به قطر خارجی لوله، سایز لوله گفته می‌شود. این یکی از مهم‌ترین پارامترهایی است که در راهنمای خرید لوله باید به آن توجه کرد. دو قطر داخلی و خارجی برای هر لوله تعریف شده است که قطر داخلی معمولا حجم سیال قابل انتقال در لوله را تعیین می‌کند و قطر خارجی بر عوامل مؤثر در فضای بیرونی خود تأثیر دارد.

  • ضخامت

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در راهنمای خرید لوله، ضحامت این محصول است. به فاصله قطر خارجی تا قطر داخلی لوله، ضخامت یا گوشت لوله گفته می‌شود. این مورد در اصل پارامتری برای نوع لوله و همچنین کاربرد آن است.

  • جنس و آلیاژ

یکی دیگر از نکات مهم در راهنمای خرید لوله، توجه به جنس و آلیاژ است که هنگام خرید انواع لوله باید به آن توجه کرد. لوله‌ها در جنس‌های مختلفی تولید و روانه بازار فولاد می‌شوند؛ برخی از این محصولات پلاستیکی و برخی دیگر فولادی هستند. بنابراین با توجه به کاربرد موردنظر، باید سعی کنید بهترین جنس لوله را خریداری کنید.

وزن لوله

  • تست شده و صنعتی (غیر تست)

برخی از کارخانه‌های تولیدی قبل از ارسال لوله به بازار فولاد، یک فرآیند تست برای آن درنظر می‌گیرند تا اطمینان حاصل شود که لوله بدون عیب و نقص بوده و هیچ‌گونه مشکلی ندارد که اصطلاحا به این نوع لوله‌ها، لوله تست‌شده گفته می‌شود. دقیقا برعکس این موضوع، اگر لوله‌ای تست نشده باشد، به‌عنوان لوله صنعتی یا غیرتست شناخته می‌شود.

  • درز دار و مانیسمان

یکی از نکات مهم در راهنمای خرید لوله، آشنایی با اصطلاحاتی مانند لوله درزدار و لوله مانیسمان است؛ این دو اصطلاح مربوط به روش تولید لوله است.

اگر لوله از ورق‌های فولادی ساخته شود و پس از تغییر شکل، دو لبه ورق به‌صورت طولی به یکدیگر جوش داده شوند، حاصل این جوش‌کاری یک دَرز طولی است که سرتاسر لوله، از بیرون و داخل کاملا مشهود و قابل لمس است که به آن لوله درزدار گفته می‌شود. در نوع دیگری از تولید، به‌جای ورق از شمش‌های مخصوص استوانه‌ای استفاده می‌شود که هیچ‌گونه درز و بریدگی روی سطح لوله وجود نخواهد داشت و این محصولات قابلیت‌های ویژه‌ای دارند.

به خاطر داشته باشید که دو نوع لوله به‌صورت بدون درز و درز جوشی وجود دارد که هر دو کاربرد متفاوتی دارند. لوله‌های بدون درز به‌طور کلی نازک‌تر و سبک‌تر هستند؛ بنابراین بیشترین کاربرد را در تولید دوچرخه و حمل و نقل مایع دارند. لوله‌های درزدار برای به‌دست آوردن قوام و دوام بهتر، سنگین‌تر و سفت‌تر هستند. لوله‌هایی که برای حمل و نقل گاز، مجرای برق و لوله‌کشی استفاده می‌شوند، معمولا درزدار هستند.

در طول تولید، چندین پارامتر باید کنترل شود تا خواص موردنیاز برای برنامه حفظ شود؛ به‌عنوان مثال: قطر لوله به‌طور مستقیم با نحوه استفاده از آن در ارتباط است؛ یعنی لوله‌های با قطر بزرگ ممکن است برای حمل و نقل در شهرها استفاده شوند. ضخامت دیوار نیز یک پارامتر مهم برای کنترل این محصول است؛ زیرا مستقیما بر استحکام و انعطاف‌پذیری لوله تأثیر می‌گذارد.

خرید لوله ارزان

نکات مهم در راهنمای خرید لوله

قبل از خرید باید مشخص کنید که با توجه به نیاز و بودجه، به کدام نوع فولاد نیاز دارید. فولادهای مختلفی مانند فولاد ضد زنگ، فولاد نرم، آهن گالوانیزه، فولاد کربن، اینکونل، مونل و غیره در بازار وجود دارند. گریدهای بسیار زیادی در هر نوع فولاد موجود است. گریدهای رایج مورداستفاده عبارتند از 200 سری / 300 سری / سری 400 و غیره؛ این‌ها موضوعات مهمی هستند که باید در زمان خرید مدنظر قرار دهید.

خرید لوله ارزان کار ساده و راحتی نیست و شما باید در این زمینه اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید خرید مقرون‌به‌صرفه‌ای را تجربه کنید.

قبل از خرید لوله باید اطلاعات کافی از این محصولات داشته باشیم تا بدانیم که کدام لوله برای کاربرد موردنظر مناسب‌تر است. با اینکه لوله‌ها انواع مختلفی دارند، اما با این‌حال به دو دسته درزدار و بدون درز تقسیم می‌شوند. به‌عنوان مثال برای راهنمای خرید لوله: لوله‌های مانیسمان از لوله‌های بدون درز هستند؛ در حالی‌که لوله‌های اسپیرال در دسته لوله‌های درزدار قرار می‌گیرند. بیشترین کاربرد لوله‌های بدون درز به‌دلیل حساسیت انتقال این نوع از سیالات، انتقال سیالات پرفشار مانند نفت و گاز است.

در زمان خرید انواع لوله به این مشخصات توجه کنید:

  1. سایز لوله
  2. ضخامت یا رده لوله
  3. آلیاژ یا گریدهای لوله
  4. تست‌های پاس‌شده
  5. مقدار موردنیاز
  6. محل تخلیه

توجه به کارخانه تولیدکننده لوله

یکی از نکات مهم در راهنمای خرید لوله فولادی توجه به کارخانه تولیدکننده این محصول است. در ایران کارخانه‌های متعددی در این زمینه فعالیت دارند و تقریبا همه کارخانه‌ها، لوله را طبق استاندارد تولید و روانه بازار می‌کنند. کارخانه لوله سپاهان در اصفهان و کارخانه سپنتا در تهران، مرند و اهواز، شناخته‌شده‌ترین کارخانه‌ها در این زمینه هستند. همچنین کارخانه کچو اصفهان، هر دو نوع لوله گازی روکار و توکار را در سایزها و ضخامت‌های گوناگون، تولید و به بازار، عرضه می‌کنند.

کارخانه‌ی کیهان، آریاوا و یاران نیز در عرصه تولید لوله گازی فعال هستند و در حال حاضر، 4 کارخانه نورد و پروفیل ساوه، سپنتا، درپاد تبریز و نورد لوله سمنان، به‌صورت فابریک، لوله گالوانیزه تولید می‌‌کنند.

اگر نوع لوله موردنظر خود را بدانید، به‌راحتی می‌توانید تصمیم بگیرید که باید از کدام کارخانه این محصول را خریداری کنید. این نکته را هم اضافه کنیم که اگر به‌دنبال خرید لوله ارزان‌قیمت هستید، می‌توانید این محصول را به‌صورت مستقیم از خود کارخانه بخرید.

خرید انواع لوله

نوع و ویژگی‌های لوله موردنظر متناسب با کاربرد

همان‌طور که گفته شد، دو نوع لوله پلاستیکی و فولادی در بازار وجود دارند که فولاد در حال حاضر بادوام و مستحکم بوده و در برابر خوردگی و شرایط آب‌وهوایی سخت مقاومت بیشتری دارد. همچنین باید بدانید که چه نوع پوششی برای لوله‌های فولادی موردنیاز است.

در خرید لوله فولادی، اندازه‌گیری لوله فاکتور بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود. لوله را می‌توان با قطر داخلی اسمی، طول و همچنین برنامه لوله یا ضخامت دیوار اندازه‌گیری کرد. به همین دلیل است که باید ابتدا اندازه لوله را یاد بگیرید تا بتوانید یکی از این محصولات را انتخاب کنید که برای کاربرد موردنظر شما جوابگو باشد.

حتی وزن لوله هم یکی از مهم‌ترین مواردی است که در راهنمای خرید لوله باید به آن توجه داشت؛ چراکه این پارامتر می‌توانند تعیین‌کننده قیمت نهایی لوله باشد.

قیمت روز لوله

فرقی ندارد که قرار است لوله را برای ساختمان‌سازی استفاده کنید یا اطفای حریق یا حتی گازرسانی، در هر صورت یکی از پارامترهای مهم در راهنمای خرید لوله، اطلاع از قیمت لوله است. قیمت روز لوله مانند سایر مقاطع فولادی متأثر از عوامل مختلفی است؛ از قیمت دلار گرفته تا نوسانات ترخ ارز و دلار، میزان عرضه و تقاضا، قیمت‌های جهانی و بسیاری از عوامل دیگر اگر به‌دنبال خرید لوله ارزان هستید، پیشنهاد می‌کنیم که این محصول را از کارخانه بخرید.

برای اطلاع از قیمت لوله می‌توانید به سایت مهدفولاد مراجعه کنید یا اینکه از طریق شماره موجود در سایت، با کارشناسان ما تماس بگیرید. حتی می‌توانید هرگونه سؤالی هم که در این زمینه دارید، از ما بپرسید تا بتوانید خرید مقرون‌به‌صرفه‌ای را تجربه کنید.

راهنمای خرید لوله

انتخاب تامین کننده معتبر برای خرید لوله

انتخاب تأمین‌کنندگان معتبر یکی از موارد مهم در راهنمای خرید لوله است؛ چراکه شما از هرجایی نمی‌توانید لوله باکیفیت خریداری کنید. بایستی یک تأمین‌کننده معتبر را انتخاب کنید تا به درستی شما را راهنمایی کند و با برنامه و کاربرد مدنظر شما آشنایی داشته باش.. با راهنمایی‌های فنی مناسب و خدماتی که مشاوران ما انجام می‌دهند، می‌توانید بهترین تجربه خرید را داشته باشید.

جدای از تمام این موارد گفته شده، می‌توانید لوله فولادی خود را سفارشی ثبت کنید. این نوع گزینه به شما اطمینان می‌دهد که اندازه مناسب موردنظر خود را دریافت خواهید کرد. اگر به این نوع خدمات نیاز دارید، ما می‌توانیم به شما در زمینه راهنمای خرید لوله کمک کرده و اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید به درستی قیمت مناسب لوله فولادی خاص خود را دریافت کنید.

سخن پایانی

لوله فولادی نه‌تنها برای انتقال مواد جامد سیال و پودر، تبادل انرژی حرارتی و ساخت قطعات مکانیکی، بلکه برای کاربردهای مختلف مانند ساختمان‌سازی قابل‌استفاده است. استفاده از این محصولات در ساخت سازه می‌تواند وزن سازه را کاهش دهد.

چند عامل مؤثر و مهم در راهنمای خرید لوله، اطلاع از قیمت روز لوله، توجه به کارخانه‌های تولیدکننده این محصول و همچنین آشنایی با اصطلاحات رایج لوله‌های فولادی است که می‌تواند به شما کمک کند که خرید بهتری را تجربه کنید. ما سعی کردیم در این مقاله توضیحات کامل درباره راهنمای خرید لوله را در اختیار شما قرار دهیم.

نظر شما در زمینه راهنمای خرید لوله چیست؟ آیا تا به حال تجربه خرید لوله‌های فولادی را داشته‌اید؟ اگر اینطور است، لطفا تجربیات و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

محصولات مرتبط:

قیمت روز لوله

مشاهده قیمت

سوالات متداول

چه عواملی بر قیمت لوله اثر گذار است؟

عواملی مانند ضخامت، ابعاد، ورن و جنس از مهم‌ترین موارد اثر گذار بر قیمت لوله هستند. شما می‌توانید با مراجعه به سایت مهد فولاد از به‌روزترین قیمت لوله اطلاع پیدا کنید.

چطور از کیفیت لوله‌ای که می‌خواهم بخرم، اطمینان پیدا کنم؟

شما می‌توانید با مراجعه به سایت و خواندن مشخصات فنی و گواهی محصول یا مشاوره گرفتن از کارشناسان خبره مهدفولاد از کیفیت لوله مورد نظر خود اطمینان حاصل کنید.

چگونه می‌توان از وزن لوله مورد نیاز خود مطلع شد؟

شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به سایت مهدفولاد و استفاده از جدول محاسبه وزن، از حجم و وزن لوله مورد نظر خود اطلاع پیدا کنید.