اتصالات کپ جوشی چیست؟
1 اسفندماه 1401 | 14:00
نویسنده:
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
شاید شما هم تاکنون نام "کپ جوشی" به گوشتان خورده باشد. ما در این مقاله قصد داریم تا به دنبال پاسخ پرسش اتصالات کپ جوشی چیست بپردازیم و دربارهی کاربردها، ویژگیها و چگونگی تولید کپ جوشی اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم. شما میتوانید پس از مطالعه این مقاله در صورت نیاز به خرید لوله در انواع مختلف از طریق سایت ما اقدام کنید و یا در صورت نیاز با کارشناسان ما در مهدفولاد تماس بگیرید. پس لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا به سوال اتصالات کپ جوشی چیست پاسخ دهیم.
اتصالات کپ جوشی چیست؟
کپ جوشی یکی از انواع اتصالات فولادی به کار رفته در لولهکشیها و سیستمهای پایپینگ میباشد که با توجه به کاربرد از دو متریال استیل زنگ نزن (Stainless steel) و فولاد ساخته میشود. این قطعهی فولادی برای اتصال انتهای لولهها مورد استفاده قرار میگیرد و در سایز، جنس و قیمتهای متفاوتی در بازار ایران موجود است.
پرکاربردترین متریال برای ساخت اتصالات کپ جوشی، فولاد است. این محصول از فولاد کربنی ساخته میشود که از کربن، گوگرد، منگنز و فسفر تشکیل میشود. این اتصالات به طور معمول در انتهای لولهها جوش داده میشود.
روش تولید اتصالات کپ جوشی
تولید کپ جوشی در روشهای مختلفی انجام میشود. از جمله مهمترین روشهای تولید این قطعات فولادی میتوان به روش حرارتی و روش کشش اشاره کرد که در ادامه به شرح هر یک از آنها میپردازیم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید!
-
روش تولید حرارتی اتصالات کپ جوشی
در روش حرارتی، تولید این محصول درون کوره اتفاق میافتد. در این روش تنش حرارتی موجود در کوره پس از پایان کار بر روی کپ جوشی باقی میماند و محصول باید تحت عملیات تنش زدایی قرار بگیرد. همچنین در صورت ایجاد ترک بر روی سطح اتصالات کپ جوشی، میتوان برای رفع آن از روش شات بلست استفاده کرد.
-
روش تولید کشش کپ جوشی
در این روش در ابتدا ورق فولادی در اندازه دلخواه برش داده و درون قالب قرار میگیرد. پس از آن فشار هیدرولیکی در درون قالب به فولاد وارد شده و فولاد به شکل کششی فرم داده شده و بر اساس استانداردهای لازم در اندازههای مشخص تولید میشود.
بررسی مشخصات فنی اتصالات کپ جوشی
اتصالات کپ جوشی در اشکال مختلف کروی، بیضی و نیم کره تولید میشوند. اتصالات کپ جوشی باید بر اساس استانداردهای جهانی تولید شوند. استاندارد موردنظر برای متریال به کار رفته در این اتصالات ASTM A234 است و ابعاد این اتصالات بر اساس استاندارد ANSI B16.9 مشخص میشود. استاندارد ابعادی این محصول به بیان میزان ضخامت بدنه، ارتفاع قسمت محدب، اندازه قطر خارجی، ارتفاع دیواره و ارتفاع کل کپ جوشی میپردازد.
اتصالات کپ جوشی بر اساس مشخصات فنی در سه ردهبندی زیر قرار میگیرند و شما میتوانید بر حسب نیاز به خرید هر یک از آنها بپردازید.
-
اتصالات کپ جوشی رده 20
این کپ جوشیها برای بستن لوله در لولهکشی آتشنشانی و لولهکشیهای توکار منازل مورد استفاده قرار میگیرند. میزان تحمل فشار این اتصالات در مقایسه با کپ جوشی رده 40 و 80 کمتر است و برای کاربردهای حیاتی باید از دیگر ردههای کپ جوشی استفاده کرد.
-
اتصالات کپ جوشی رده 40
کپ جوشی رده 40 نوعی مسدود کننده لوله فشار قوی است که برای مسدود کردن لولههای گاز فشار قوی استفاده میشود.
-
اتصالات کپ جوشی رده 80
این کپ جوشیها برای مسدودسازی خطوط گازرسانی فشار قوی و در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز مورد استفاده قرار میگیرند.
اشکال مختلف کپ جوشی موجود در بازار
کپهای موجود در بازار در انواع مختلفی تولید میشوند. این تفاوت بر اساس جنس متریال و نیز شکل کپ میباشد. کپ جوشی در اشکالی همچون دایرهای، مربع، مستطیل، U شکل، کپ هگز و غیره در کارخانهها تولید شده و در بازار عرضه میشوند. نوع دیگری از کپ جوشی وجود دارد که با نام کپ ضد غلتیدن شناخته میشوند. این کپ جوشیها دارای شکل دایرهای میباشند؛ اما انتهای آنها برای جلوگیری از غلت خوردن لولهها به شکل مربعی است.
کپ جوشیها بر اساس شکل ظاهری به دو دسته کپ تخت و کپ گود (عدسی) دستهبندی میشوند.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله خواندید، اتصالات کپ جوشی به قطعات فولادی گفته میشود که برای بستن انتهای لولهها مورد استفاده قرار میگیرند و در انتهای لوله جوش داده میشوند. این لولهها در متریالها و اشکال متفاوت و به روشهای مختلفی تولید میشوند. لولهها یکی از محصولات همیشگی موردنیاز در صنعت هستند و به همین دلیل کپ جوشی میتواند در کنار لوله به عنوان یک محصول حیاتی معرفی شود. شما میتوانید برای مشاهده قیمت لوله در انواع مختلف به صفحه مربوط به این محصول در سایت ما مراجعه کنید و نیز در صورت نیاز به خرید یا کسب اطلاعات بیشتر و راهنمایی جهت خرید با کارشناسان ما در مهدفولاد تماس بگیرید.