معرفی پروفیل ساختمانی و کاربردهای آن

نویسنده: mahdefoolad

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه

اگر در حوزه ساختمان‌سازی فعالیت داشته باشید، بدون شک تا به حال تجربه استفاده از پروفیل را داشته‌اید؛ چه برای ساخت سازه چه در صنایع مختلف. پروفیل‌ها در دسته یکی از مهم‌ترین مقاطع فولادی هستند که تاریخچه استفاده از این محصولات تقریبا به جنگ جهانی دوم بازمی‌گردد. در یک دسته‌بندی کلی، پروفیل‌ها را می‌توان به دو نوع صنعتی و ساختمانی تقسیم کرد. پروفیل‌های ساختمانی یکی از مهم‌ترین محصولاتی هستند که از کامپوزیت، فولاد، پلاستیک و همچنین آلومینیوم ساخته می‌شوند. کاربرد پروفیل ساختمانی برای سیستم سقف، سیستم روکش، قاب پنجره‌ها و... است. در این مقاله می‌خواهیم در مورد این محصول و ویژگی‌های آن صحبت کنیم. اگر می‌خواهید این نوع پروفیل را بشناسید و کاربردهای آن را بدانید، تا انتهای این متن همراه ما باشید.

پروفیل چیست؟

مقاطع فولادی انواع مختلفی دارند که برخی از آن‌ها در صنعت ساختمان‌سازی جایگاه ویژه‌ای دارند. از این محصولات می‌توان به پروفیل‌های استیل اشاره کرد که انواع مختلفی دارد و هرکدام برای کاربردهای مختلفی قابل استفاده هستند. این محصولات از دوام و استحکام بالایی برخوردار هستند و می‌توانند تا حدود زیادی ایمنی سازه را فراهم کنند.

قبل از اینکه در مورد پروفیل ساختمانی صحبت کنیم، بد نیست ببینیم پروفیل چیست و نگاهی به کاربردهای آن داشته باشیم. پروفیل‌ها از ورق فولادی تهیه و تولید می‌شوند و از نظر انواع به چند دسته مختلف مانند پروفیل مبلی، پروفیل صنعتی، پروفیل گالوانیزه و... دسته‌بندی می‌شوند. نوع دیگری از این محصولات با نام پروفیل ساختمانی در بازار شناخته می‌شوند که همانطور که از اسم آن مشخص است، استفاده پروفیل ساختمانی در ساختمان‌سازی است.

همچنین ببینید:

راهنمای خرید پروفیل

پروفیل ساختمانی چیست؟

پروفیل ساختمانی یک جزء پیش‌ساخته و استاندارد شده است که عمده استفاده آن برای ساخت سازه است. این محصول را می‌توان در جنس‌های مختلفی مانند فولاد، کامپوزیت، آلومینیوم و پلاستیک مشاهده کرد که در بسیاری از موارد به‌عنوان تکیه‌گاه سازه‌ای قابل استفاده است. ثبات، دوام و همچنین زیبایی ساختاری از مهم‌ترین مشخصات این محصول است.

استفاده از این محصولات به ساده‌سازی روند ساخت‌وساز، کاهش ضایعات و بهبود کیفیت کلی ساختمان تکمیل‌شده کمک می‌کند.برخی از بهترین دلایل برای استفاده از پروفیل‌های فولادی، مقرون‌به‌صرفه بودن، پایدار و بادوام بودن این محصول است که در صورت نیاز، سریع و آسان ساخته می‌شوند. پروفیل‌های فولادی در بسیاری از صنایع مانند بخش‌های صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ درحالی‌که تقویت بتن یک کاربرد برتر است، اغلب در هنگام ایجاد ساختمان‌های بزرگ مانند سوله‌های ذخیره‌سازی و فضاهای کارخانه استفاده می‌شود.

کاربردهای پروفیل ساختمانی 

استفاده از پروفیل‌های ساختمانی دارای چندین مزیت است که در ادامه مطلب در مورد این مزایا صحبت خواهیم کرد.پروفیل‌های ساختمانی از پیش‌ساخته و استاندارد شده‌اند و همین موضوع باعث می‌شود که بتوان این محصولات را به‌راحتی نصب کرد. در نهایت، این موضوع می‌تواند در کاهش زمان به شما کمک کند. علاوه‌براین، استفاده از این محصولات به اطمینان از کیفیت و عملکرد ثابت و بهبود کیفیت کلی ساختار ساختمان کمک می‌کند.

استفاده از این پروفیل‌ها اغلب مقرون‌به‌صرفه است؛ زیرا باعث کاهش استفاده از نیروی کار می‌شود.

مشخصات پروفیل‌های ساختمانی

از مهم‌ترین مشخصات پروفیل‌های ساختمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جنس: پروفیل‌های ساختمانی از مواد مختلفی مانند آلومینیوم، فولاد، پلاستیک یا کامپوزیت است.
  • شکل: پروفیل‌ها را می‌توان به روش‌های مختلفی مانند مربع، مستطیل، گرد یا سفارشی شکل داد.
  • ابعاد: دارای ابعاد مشخصی از نظر طول، عرض و ارتفاع هستند و در اندازه‌های مختلف موجود هستند.
  • استحکام: پروفیل‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که مستحکم و بادوام باشند و برای برآوردن الزامات باربری خاص آزمایش می‌شوند.
  • سازگاری: پروفیل‌ها باید با سایر اجزای ساختمان و مواد عایق سازگار باشند.
  • استانداردسازی: پروفیل‌های ساختمانی اغلب برای اطمینان از سازگاری با سایر اجزای ساختمان طبق استانداردهای خاصی تولید می‌شوند.
  • ملاحظات زیست‌محیطی: پروفیل‌ها را می‌توان برای برآوردن الزامات زیست‌محیطی و پایداری، مانند قابلیت بازیافت و مقاومت در برابر عوامل جوی طراحی کرد.

قیمت پروفیل ساختمانی متاثر از چه عواملی است؟

یکی از حیاتی‌ترین محصولات فولادی، پروفیل‌ها هستند که برای پروژه‌های صنعتی و ساختمان‌سازی بهترین گزینه هستند. حجم خرید بالای پروفیل و طرفداران این محصول باعث شده که قیمت پروفیل در بازار فولاد نوسانات زیادی را تجربه کند که قیمت پروفیل ساختمانی هم از این قاعده مستثنی نیست. خریداران این محصول باید برای جلوگیری از ضرر و زیان، روند قیمت پروفیل را به‌صورت روزانه رصد کنند و در بهترین زمان ممکن نسبت به خرید این محصول اقدام کنند. از مهم‌ترین عواملی که در قیمت روز پروفیل ساختمانی تاثیرگذار است، عبارتند از:

  • کارخانه تولیدی این محصول
  • وزن پروفیل ساختمانی
  • ابعاد و سایز پروفیل ساختمانی
  • قیمت مواد اولیه برای تهیه این محصول
  • نوسانات نرخ ارز و دلار
  • قیمت‌های جهانی
  • بسیاری از مسائل سیاسی و اقتصادی کشور

مهمترین ویژگی‌های پروفیل ساختمانی چیست؟

در ادامه ویژگی‌های این محصول را بیان خواهیم کرد.

تطبیق‌پذیری

 پروفیل‌ها را می‌توان در کاربردهای مختلفی مانند قاب پنجره‌ها، سیستم‌های سقف و روکش‌ها استفاده کرد. بنابراین این محصول کاربردهای گسترده‌ای دارد.

دوام و استحکام بالای پروفیل ساختمانی

این محصولات به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که قوی و بادوام باشند و طول عمر سازه ساختمان را تضمین کنند.

جذابیت زیبایی

پروفیل‌های ساختمانی به دلیل داشتن شکل ظاهری عالی، نما و جذابیت خوبی دارند و برای افزایش جذابیت زیبایی‌شناسی ساختمان در انواع پوشش‌ها و اشکال موجود طراحی می‌شوند.

پایداری محیطی

 برخی از پروفیل‌های ساخت‌وساز برای برآوردن الزامات زیست‌محیطی و پایداری، مانند قابلیت بازیافت و مقاومت در برابر عوامل جوی طراحی می‌شوند.

افزایش ایمنی

استفاده از این محصولات، ایمنی سازه ساختمان را بهبود می‌بخشد؛ به‌عنوان‌مثال: ایجاد مقاومت در برابر آتش و عایق بهتر.

کاربرد پروفیل ساختمانی

از مهم‌ترین کاربردهای پروفیل ساختمان می‌توان موارد زیر را نام برد:

قاب‌های پنجره:  تولید قاب‌های پنجره برای ایجاد ثبات و دوام و بهبود زیبایی کلی ساختمان از مهم‌ترین کاربردهای این محصول است.

قاب درب: از پروفیل‌ها برای تولید قاب درب استفاده می‌شود.

سیستم‌های سقف: پروفیل‌ها در سیستم‌های بام استفاده می‌شوند که در نهایت، دوام و استحکام زیادی را به سقف خواهند بخشید.

سیستم‌های روکش فلزی: 

پروفیل‌ها در سیستم‌های روکش فلزی استفاده می‌شوند که یک لایه محافظ برای ساختمان ایجاد می‌کند و باعث بهبود عایق ساختمان می‌شود.

سیستم‌های نما:

پروفیل‌ها در سیستم‌های نما استفاده می‌شوند که در نهایت می‌تواند زیبایی سازه را دوچندان کند.

تکیه‌گاه سازه‌ای:

 پروفیل‌ها را می‌توان به‌عنوان تکیه‌گاه سازه‌ای در ساختمان‌ها استفاده کرد و باعث پایداری و استحکام سازه ساختمان شد.

پل‌ها:

یکی دیگر از کاربردهای پروفیل ساختمانی در ساخت پل و ساختمان‌های بلند است. این محصول به‌دلیل دوام و استحکام قابل توجهی که دارد، می‌تواند میزان ایمنی پل‌ها را فراهم کند.

حمل و نقل:

از پروفیل ساختمانی حتی می‌توان برای سیستم حمل‌ونقل هم استفاده کرد که در نهایت، باعث پایداری و دوام سازه خواهد شد.

انواع پروفیل‌های مورد استفاده در سازه‌های ساختمانی

انواع مختلفی از جنس پروفیل‌های ساختمانی را می‌توان در بازار دید که هرکدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند.

پروفیل‌های آلومینیومی

این محصولات سبک وزن، بادوام و مقاوم در برابر خوردگی هستند.

پروفیل‌های فولادی

این محصولات نسبت به نوع آلومینیومی قوی و بادوام هستند که آن‌ها را برای پشتیبانی سازه ایده‌آل می‌کند.

پروفیل‌های نورد سرد

این نوع پروفیل‌ها از ورق نازک فلزی ساخته می‌شوند که دوام و استحکام بالایی دارند و اغلب در سیستم‌های سقف و روکش استفاده می‌شوند.

پروفیل‌های نورد گرم

این محصولات نورد گرم، قوی و بادوام هستند و اغلب در پشتیبانی سازه‌ها استفاده می‌شوند. در نظر داشته باشید که باتوجه به ابعاد، اندازه، مکان و کاربری موردنظر می‌توانید از هرکدام از این پروفیل‌ها برای سازه‌های خاص استفاده کنید.

سخن آخر

در این مطلب در مورد این موضوع که پروفیل ساختمانی چیست، کاربرد پروفیل ساختمانی، وزن و همچنین ویژگی‌های این محصول صحبت شد. در این مطلب شما متوجه شدید که این محصول را می‌توانید در جنس فولاد، آلومینیوم، پلاستیک یا کامپوزیت بخریدکه هرکدام ویژگی خاص خود را دارند و باتوجه به ابعاد، اندازه و حتی مکان سازه می‌توان از یکی از این پروفیل‌ها استفاده کرد. از مهم‌ترین ویژگی این محصول می‌توان به سهولت نصب، بهبود کیفیت، مقرون‌به‌صرفه بودن، تطبیق‌پذیری، دوام، جذابیت زیبایی‌شناختی و افزایش ایمنی اشاره کرد.

قاب پنجره، قاب درب، سیستم سقف، سیستم پوشش، سیستم نما، پشتیبانی سازه، پل‌ها و ساختمان‌های بلند، کاربردهای صنعتی و حمل‌ونقل از کاربردهای این محصول هستند.

اطلاع از قیمت پروفیل ساختمانی برای افراد فعال در این حوزه اهمیت زیادی دارد. شما می‌توانید نمودار تغییرات قیمت این محصول را داخل لیست ارائه‌شده در سایت، کنار قیمت هر محصول مشاهده کنید. همچنین می‌توانید به‌روزترین قیمت پروفیل ساختمانی را در لیست قیمت سایت مهدفولاد مشاهده کنید. شما می‌توانید در سریع‌ترین زمان، قیمت روز انواع پروفیل را از کارشناس مجرب ما استعلام کنید: 62999080-021 داخل 400

قیمت روز پروفیل ساختمانی

مشاهده قیمت
سوالات متداول

چگونه می‌توان نمودار تغییرات قیمت پروفیل را مشاهده کرد؟

شما می‌توانید نمودار تغییرات قیمت این محصول را داخل لیست ارائه شده در سایت، کنار قیمت هر محصول مشاهده کنید.

وزن پروفیل چگونه محاسبه می‌شود؟

وزن پروفیل براساس طول شاخه، ضخامت و ابعاد آن محاسبه می‌شود. شما می‌توانید از طریق پنل محاسبه وزن در سمت راست این صفحه، وزن پروفیل مدنظر خود را محاسبه کنید.

چگونه می‌توانم از به‌روزترین قیمت پروفیل آهن مطلع شوم؟

شما می‌توانید به‌روزترین قیمت پروفیل آهن را در لیست قیمت سایت مهدفولاد مشاهده کنید. همچنین می‌توانید در سریع‌ترین زمان، قیمت روز انواع پروفیل را از کارشناس مجرب ما استعلام کنید: 62999080-021 داخل 400