پروفیل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

نویسنده: mahdefoolad

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 15 دقیقه

خرید پروفیل

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که پروفیل چیست و چه کاربردی دارد؟ قوطی پروفیل به‌قدری پرکاربرد است که می‌توان استفاده از آن را علاوه‌بر ساختمان‌سازی، در بسیاری از صنایع هم دید. حتی اگر نگاهی به نرده راه‌پله یا تراس خانه‌تان بیاندازید، متوجه پروفیل‌ها خواهید شد. در صنعت ساخت‌وساز، مقاطع فولادی مختلفی به‌کار می‌روند که یکی از مهمترین آن‌ها، پروفیل‌ها هستند. اگر در صنعت فولاد فعالیت داشته باشید، بدون شک پروفیل و انواع آن را می‌شناسید و قطعا تا به‌حال تجربه استفاده از این مقطع فولادی را داشته‌اید.

همچنین ببینید:

راهنمای خرید پروفیل

انواع مختلفی از این محصول را می‌توان در بازار دید که هرکدام باتوجه به جنس و ویژگی‌هایی که دارند، برای بخش‌های مختلفی از صنایع مورداستفاده قرار می‌گیرند. ما در این مقاله می‌خواهیم به‌طور کامل به بررسی این موضوع پرداخته و در نهایت در مورد خرید پروفیل هم نکاتی را در اختیار شما قرار دهیم تا پس از آن بتوانید با خیال راحت به خرید پروفیل با قیمت مناسب از سایت مهدفولاد بپردازید.

موضوعاتی که در این مقاله به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • آشنایی با پروفیل و تاریخچه آن
  • مزایا و معایب پروفیل
  • تفاوت قوطی و پروفیل
  • کاربرد پروفیل
  • انواع پروفیل بر اساس وزن، مدل، روش تولید
  • چگونگی تولید پروفیل
  • تولیدکنندگان برتر پروفیل در ایران و جهان
  • عوامل موثر بر قیمت پروفیل
  • نکات مهم در هنگام خرید

پروفیل چیست؟

پروفیل نوعی از مقاطع فولادی است که در ساخت درب، پنجره، لوله یا نمای ساختمان کاربرد دارد. از نظر لغوی، پروفیل یا Profile به معنای ثابت‌بودن یک مقطع در طولی مشخص و معین است؛ اما شاید برای شما هم سوال شود که این لغت در صنایع ساختمانی چه معنایی دارد؟

درواقع، پروفیل‌های فولادی محصولاتی هستند که از فولاد ساخته شده و طی فرآیند نورد گرم، با کشش یا فشاردادن شکل گرفته‌اند. این اشکال در تمام طول خود، سطح مقطع یکسانی دارند و اغلب در تقویت بتن یا سازه‌های ساختمانی استفاده می‌شوند. خرید پروفیل و استفاده از آن می‌تواند باعث افزایش استحکام پروژه‌های ساختمانی شود.

انواع پروفیل فولادی باتوجه به فرآیندهایی مانند کشش، فشار، خمش، پیچش و سایر خواص ویژه برای اتصال فولاد ساختاری و حتی ساخت‌وساز انتخاب می‌شوند. به‌عنوان مثال: پروفیل آلومینیومی برای ساخت قاب پنجره‌ها استفاده می‌شود، درحالی‌که می‌توان 2 نوع پروفیل باز و بسته برای این محصول در نظر گرفت که باید در زمان خرید، حتما به این موضوع دقت کافی داشته باشید.

پروفیل باز همان پروفیل‌های Z هستند که در ساخت‌وسازهای بزرگ مانند سالن‌های ورزشی، سوله، انبار و پارکینگ‌های عمومی مورداستفاده قرار می‌گیرند؛ اما پروفیل‌های بسته برای تولید درب و پنجره، پروفیل‌های کرکره برقی و... کاربرد دارند.

تاریخچه تولید پروفیل

اکنون که به سوال پروفیل چیست پاسخ دادیم، وقت آن است سری هم به تاریخچه این قطعه فولادی بزنیم. تقریبا اولین باری که از پروفیل در ایران استفاده شد، زمان جنگ جهانی دوم بود. در آن زمان به‌دلیل افزایش جمعیت، رشد ساخت‌و‌سازها و کمبود چوب، از پروفیل در ساخت‌وسازها استفاده کردند. برادرمان مانیسمان برای اولین بار، کارخانه قوطی پروفیل را افتتاح کردند و توانسند پروفیل‌هایی با ضخامت پایین و بدون درز بسازند. سال‌های بعد روش‌های جوشکاری پیشرفت کرد و آن‌ها موفق شدند که پروفیل‌های درزدار بسازند. شخصی به اسم «وایت هاس» برای اولین بار توانست جوش پروفیل‌ها را توسعه دهد.

اولین کارخانه در کشور ما، در سال 1340 به تولید این محصول پرداخت و در حال حاضر کارخانه‌های متعددی در این زمینه فعالیت دارند که محصولاتی به‌روز و باکیفیت تولید می‌کنند.

خرید پروفیل

مزایای استفاده از پروفیل چیست؟

پروفیل‌ها اغلب در ساخت پل، سیستم‌های معماری، تعمیرات خودرو و سایر سیستم‌های صنعتی استفاده می‌شوند. خرید پروفیل‌های فولادی، استحکام یک سازه را تا حد زیادی افزایش می‌دهند. محصولات فولادی بادوام‌تر و حتی سبک‌تر از چوب یا بتن هستند؛ اما به مرور زمان می‌توانند در معرض خوردگی یا خراب‌شدن قرار بگیرند.

پروفیل‌های فولادی به‌طور کلی در برابر رطوبت، آتش و آب و هوا مقاوم هستند و نیازی به درمان آفات یا حشرات از هر نوع ندارند؛ اما مناطق خاصی که در معرض رطوبت یا خوردگی بیشتری قرار دارند، نیاز به پروفیل‌هایی از نوع ضدزنگ دارند.

یکی از بهترین دلایل برای استفاده از پروفیل‌های فولادی این است که محصولات زمانی‌که به درستی طراحی و تولید شوند، مقرون‌به‌صرفه، پایدار و بادوام خواهند بود و در صورت نیاز سریع و آسان ساخته می‌شوند. پروفیل های فولادی در بسیاری از صنایع، مانند بخش‌های صنعتی و کشاورزی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

معایب پروفیل چیست؟

پروفیل‌های فولادی در کنار تمام ویژگی‌ها و مزایایی که دارند، دارای معایبی هم هستند. به‌عنوان مثال: پروفیل‌هایی با نام پروفیل مبلی، محصولاتی با ضخامت کمتر از 2 میلی‌متر هستند که به‌دلیل ضخامت کمی که دارند، فقط می‌توانند در مکان‌هایی که مقاومت و استحکام بالایی دارند، استفاده شوند و برای همه مکان‌ها قابل استفاده نیستند.

حتی پروفیل گالوانیزه با اینکه دارای پوشش روی است و می‌تواند در برابر زنگ‌زدگی مقاوم باشد، اما استفاده از آن در شرایط آب و هوایی خاص مانند شمال ایران توصیه نمی‌شود. پروفیل کامپوزیتی هم علی‌رغم داشتن وزن سبک، شکنندگی بالایی دارد و این یکی از مهم‌ترین عیب‌های این محصول است.

علاوه‌بر این‌ها، نیاز به دستگاه‌های بسیار گران‌قیمت و فناوری‌های خاص برای تولید پروفیل، باعث شده که در ایران کارخانه‌های محدودی در این زمینه فعالیت داشته باشند. این محصولات از نظر فراوانی نسبت به سایر مقاطع فولادی دیگر محدودتر هستند.

دشواربودن نصب پروفیل و افزایش هزینه را شاید بتوان یکی دیگر از معایب پروفیل دانست؛ چراکه اتصال بین پروفیل‌ها در بسیاری از موارد به سختی انجام می‌شود و همین موضوع می‌تواند باعث افزایش هزینه‌ها شود.

با وجود همه این موارد گفته شده، باید خرید پروفیل باتوجه به کاربرد مدنظرتان انجام شود تا بتوانید بهترین نوع این محصول را انتخاب کنید.

فرق قوطی و پروفیل چیست؟

شاید خیلی از افرادی‌که تجربه زیادی در این زمینه ندارند، قوطی و پروفیل را با هم اشتباه بگیرند. ترکیبات موادشیمیایی به‌کاررفته در قوطی و پروفیل، مهم‌ترین فاکتوری است که می‌تواند این دو محصول را از هم متمایز کند. هرکدام از این ترکیبات شیمیایی منجر به خلق محصولاتی با ویژگی‌های خاص و کاربردهای مختلف می‌شوند. قوطی‌ها ظاهر چهارگوش توخالی دارند و در صنایعی مانند درب و پنجره‌سازی، ساختمان‌سازی و... کاربرد دارند.

این دو محصول از نظر ویژگی‌هایی مثل مقاومت، استحکام، تحمل فشار، میزان انعطاف، قیمت و … کاملا متفاوت هستند و همین موضوع کاربرد آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند.

خرید پروفیل

کاربرد پروفیل چیست؟

پروفیل‌های فلزی که از طریق فرآیند نورد گرم به‌دست می‌آیند، بسته به بخش و نوع کاربری که برای آن در نظر گرفته شده‌اند، می‌توانند اشکال و اندازه‌های مختلفی داشته باشند. پروفیل‌های فلزی استاندارد با رایج‌ترین شکل‌ها، از جمله پروفیل U، پروفیل C و پروفیل Z مشخص می‌شوند و معمولا در بخش ساخت‌وساز استفاده می‌شوند؛ اما برای بسیاری از انواع دیگر کاربردها نیز مفید هستند.

بخش زیادی ار پروفیل‌های تولیدشده در کشور ما برای ساخت درب و پنجره آلومینیومی یا آهنی کاربرد دارد؛ به‌غیر از این، از پروفیل‌های مستطیلی‌شکل برای ساخت و تولید نرده‌های حفاظی ساختمان استفاده می‌شود.

همچنین پروفیل‌های مربع یا مستطیلی‌شکل با مقاطع بزرگ‌تر برای ساخت ستون یا اسکلت فلزی ساختمان کاربرد دارند؛ حتی از آن‌ها می‌توان در ساخت شاسی تریلرها و نفت‌کش‌ها استفاده کرد. مهمترین کاربرد پروفیل عبارتند از:

  1. نمای ساختمان
  2. ساخت نرده راه‌پله
  3. ساخت درب و پنجره
  4. حفاظ تراس
  5. صنعت خودروسازی
  6. تولید پایه میز و صندلی
  7. ساخت چارچوب درب‌های بزرگ آهنی
  8. پشت‌بام و سقف خانه‌ها

قوطی‌های مربعی با مقاطع بزرگ‌تر که با نام «ستونی» شناخته می‌شوند و ضخامت 5/1 تا 8 میلی‌متری دارند، معمولا کاربردهای زیر را دارند:

  1. صنعت ساختمان‌سازی
  2. ساخت ستون
  3. اسکلت فلزی ساختمان‌ها
  4. ساخت شاسی تریلرها و نفت‌کش‌ها

انواع پروفیل

در یک حالت کلی پروفیل‌ها به 2 دسته پروفیل صنعتی و ساختمانی تقسیم می‌شوند. پروفیل‌های ساختمانی همان‌طور که از اسم آن‌ها مشخص است، در صنعت ساختمان‌سازی کاربرد دارند و پروفیل‌های صنعتی در صنایع مختلفی همچون خودروسازی، نظامی و... به‌عنوان قطعات و متعلقات صنعتی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

همچنین پروفیل‌ها در 3 نوع پروفیل ساختمانی، گالوانیزه، کامپوزیتی و آلومینیومی تولید می‌شوند. در ادامه هرکدام از این‌ها را به‌طور کامل توضیح می‌دهیم. در زمان خرید پروفیل فولادی باید بتوانید انواع این محصول را تشخیص دهید تا خرید بهینه‌ای داشته باشید.

  • پروفیل بسته

سطح مقطع این نوع پروفیل از نظر هندسی بسته است و معمولا برای ساخت درب و پنجره‌ها کاربرد دارد. در بسیاری از موارد برای ساخت کرکره‌های برقی جدید هم از پروفیل بسته استفاده می‌شود.

  • پروفیل باز

سطح مقطع این محصول از نظر هندسی باز است و اکثرا برای چارچوب درب‌های چوبی قابل استفاده است. رایج‌ترین پروفیل سطح باز، پروفیل Z است که بیشتر برای چارچوب درب‌های چوبی کاربرد دارد؛ اما در نمای بیرونی درب و پنجره هم دیده می‌شود. این پروفیل‌ها در MDF  هم مورداستفاده قرار می‌گیرد.

وزن پروفیل

شاید پروفیل Z را بتوان یکی از مهمترین انواع پروفیل دانست که کاربردهای گسترده‌ای داشته و در ساخت سازه‌های غول‌پیکر مانند استادیوم‌های ورزشی یا ساختمان‌های بزرگ استفاده می‌شود. این محصول به‌دلیل حالت فیزیکی که دارد، برای اتصال سایر سازه‌های فلزی استفاده می‌شود. در بسیاری از موارد دیده شده که در کشتی‌سازی هم می‌توان از این نوع پروفیل استفاده کرد. به این نکته توجه داشته باشید که قیمت پروفیل زد، براساس ضخامت آن قابل تغییر است.

همچنین ببینید:

پروفیل Z چیست

  • پروفیل ضد زنگ

پروفیل‌های ضد زنگ همیشه حاوی کروم و شاید نیکل یا مولیبدن هستند. این محصولات براق بوده و در برابر خوردگی مقاوم هستند. 4 نوع اصلی فولاد ضد زنگ فریتی وجود دارد که شبیه فولاد کربنی بوده و به‌شدت در برابر ترک‌خوردگی تنشی مقاوم هستند؛ اما برای جوشکاری مناسب نیستند. فولاد زنگ‌نزن آستنیتی، رایج‌ترین و مناسب‌ترین نوع این محصول برای جوشکاری است. مارتنزیتی نیز در برابر خوردگی نسبتاً مقاوم بوده، اما از استحکام بالایی برخوردار است.

دوبلکس که از ترکیب فولادهای فریتی و آستنیتی تشکیل شده، از هر یک از این دو نوع قوی‌تر است. از آنجایی‌که فولادهای ضد زنگ به‌راحتی استریل می‌شوند، اغلب در تجهیزات و ابزار پزشکی و تجهیزات تولید مواد غذایی استفاده می‌شوند.

ضخامت پروفیل‌های گالوانیزه معمولا از یک میلی‌متر شروع می‌شود و برحسب استفاده تا 2 میلی‌متر نیز افزایش پیدا می‌کند. به هر اندازه که سطح پنجره بزرگ‌تر باشد، فشار وارده به پنجره نیز بیشتر می‌شود و به مراتب ضخامت پروفیل‌‌های گالوانیزه نیز باید افزایش یابد.

  • پروفیل ساختمانی

پروفیل‌های ساختمانی شامل 3 دسته به‌نام پروفیل نورد گرم، پروفیل نورد سرد و پروفیل مرکب می‌شوند که هرکدام به روش متفاوتی ساخته می‌شوند. به‌عنوان مثال: پروفیل نورد سرد از طریق شکل‌‌دادن ورق‌های فولادی تولید شده و پروفیل نورد گرم، از نورد گرم شمش فولادی ساخته شده و به شکل قوطی است.

پروفیل نورد سرد معمولا برای انجام کارهای ساختمانی مانند ناودانی‌ها، تیرهای تکیه‌گاهی، سقف کاذب و از این قبیل کارهای سبک مناسب است.

پروفیل‌ مرکب از اتصال چند پروفیل سرد و گرم ایجاد می‌شود. پروفیل لوله و قوطی، درب و پنجره ساختمانی، پروفیل درب‌های کرکره برقی و پروفیل یو پی وی سی به‌دلیل بسته‌بودن شکل ظاهری به پروفیل بسته معروف هستند. تیرآهن، تسمه، میلگرد، ناودانی، نبشی و چهارپهلو نیز به‌دلیل شکل ظاهری‌شان از جمله پروفیل‌های باز هستند.

انواع پروفیل

  • پروفیل کامپوزیتی

معمولا خرید پروفیل کامپوزیت برای عملیات‌های ساختمانی توصیه می‌شود. از پروفیل‌های کامپوزیتی در صنعت ساختمان‌سازی و مکان‌هایی که احتمال خوردگی زیاد است، استفاده می‌شود. استفاده از این محصول می‌تواند از خوردگی سازه جلوگیری کرده و از سازه در برابر زلزله و ارتعاشات محافظت کند.

این محصول به‌دلیل خاصیت غیرکشسانی که دارد، در برابر لرزش و خوردگی مقاوم‌تر است و حتی استفاده از آن باعث سبک‌ترشدن وزن نهایی ساختمان خواهد شد.

  • پروفیل آلومینیومی

از پروفیل‌های آلومینیوم هم در صنعت و هم در ساختمان‌سازی می‌توان استفاده کرد. این محصولات در ساختمان‌سازی به‌عنوان درب و پنجره کاربرد دارند و در صنایع مختلف هم به‌عنوان قطعات خاص استفاده می‌شوند.

درب و پنجره‌های آهنی می‌توانند هدررفت انرژی بیشتری داشته باشند، درحالی‌که پروفیل‌های آلومینیومی در بهینه‌سازی مصرف انرژی نقش بالایی دارند؛ به همین دلیل در بازار فولاد شاهد خرید پروفیل‌های آلومینیومی خواهیم بود. علاوه‌بر این، حتی استفاده از این محصولات به‌خاطر رنگ روشن و سفیدی که دارند، احساس تمیزی بیشتری به ساختمان موردنظر می‌دهند.

  • پروفیل با مقطع HSS

این نوع پروفیل به روش نورد سرد تولید می‌شود و معمولا برای ساخت ورزشگاه، استادیوم، پل و خانه‌های مسکونی بیشترین کاربرد را دارد. خرید پروفیل با سطح مقطع HSS به‌دلیل داشتن مقاومت بالا توسط بسیاری از معماران و مهندسان ناظر انجام می‌شود.

این محصول وزن چندانی ندارد و به‌نوعی توخالی است. همین ویژگی باعث‌شده که استفاده از آن باعث کاهش وزن نهایی ساختمان و همچنین افزایش ایمنی در برابر زلزله و آتش‌سوزی شود. به‌دلیل خالی‌بودن این نوع پروفیل، می‌توان در صورت نیاز در داخل آن بتن ریخت تا مقاومت بالایی در برابر خوردگی داشته باشد.

  • پروفیل آبرو

یکی دیگر از پروفیل‌های موجود در بازار، پروفیل آبرو با طول 6 متر و با ضخامت 2 تا 3 میلی‌متر است. انواع دیگر این پروفیل مانند پروفیل‌های آبرو جعبه‌ای، آبرو دنده‌ای و لندنی با ضخامت‌های کمتری تولید می‌شوند.

انواع پروفیل بر اساس وزن

یک نوع تقسیم‌بندی دیگری که می‌توان برای پروفیل‌ها انجام داد، انواع پروفیل بر اساس وزن است که در ادامه در مورد هرکدام توضیح می‌دهیم.

  1. پروفیل سبک

احتمالا تاکنون کلمه پروفیل سبک به گوشتان خورده است و با خود فکر کرده‌اید که این نوع از پروفیل چیست و چه ویژگی‌ خاصی دارد؟ به پروفیل‌هایی که از ورق نازک ساخته می‌شوند، پروفیل سبک گفته می‌شود. این ورق‌ها معمولا نورد سرد هستند و ضخامتی بین 4/0 تا 5/1 میلی‌متر دارند.

  1. پروفیل سنگین

پروفیل سنگین به 2 صورت صنعتی و ساختمانی و دارای مقاطع مربع و مستطیل‌شکل موجود است. ماده اولیه تولید این محصول، ورق سیاه است که از ضخامت ۱٫۵ میلی‌متر به بالا تولید شده و شامل تنوع ابعادی بالایی نیز است.

تولید پروفیل

انواع پروفیل بر اساس روش ساخت

معمولا پروفیل‌ها طبق فرآیند نورد گرم ساخته می‌شوند. این محصولات، دمایی بالای 1700 درجه فارنهایت را تجربه کرده که این امر باعث می‌شود در نهایت به شکل موردنظر ساخته و روانه بازار شوند. حرارت بالا در نورد گرم باعث می‌شود که محصول تولیدشده مقاومت بالایی در برابر خوردگی داشته باشد؛ با این‌حال، این محصولات به‌دلیل وجود این لایه اکسیدی، دارای سطح خشن هستند.

وزن پروفیل

با توجه به اینکه پروفیل‌ها کاربردهای مختلفی دارند، استفاده از جدول وزن پروفیل در زمان خرید پروفیل بسیار مهم است. همان‌طور که در بالا گفته شد، پروفیل به 2 دسته باز و بسته تقسیم می‌شود.

وزن پروفیل بر اساس چند پارامتر محاسبه می‌شود که عبارتند از ضخامت، طول و نوع ساختار این محصول که هرکدام می‌توانند باعث افزایش وزن پروفیل شوند. به‌طور کلی برای محاسبه وزن این محصول باید از فرمول زیر استفاده کرد:

وزن پروفیل (کیلوگرم) = تعداد * طول به‌کار رفته بر اساس متر * وزن مخصوص پروفیل بر اساس کیلوگرم

در زیر می‌توانید جدول وزن پروفیل قوطی مربع در ضخامت‌‌های 1 ، 1.25 و 1.5 میلی‌متر را مشاهده کنید.

ردیف ضخامتmm سایز قوطیmm وزن kg/m
1 1 20*20 0/62
2 1 25*25 0/78
3 1 30*30 0/96
4 1 35*35 1/12
5 1 40*40 1/25
6 1/25 20*20 0/75
7 1/25 25*25 0/98
8 1/25 30*30 1/19
9 1/25 35*35 1/39
10 1/25 40*40 1/55
11 1/5 20*20 0/91
12 1/5 25*25 1/17
13 1/5 30*30 1/42
14 1/5 35*35 1/64
15 1/5 40*40 1/86
16 1/5 45*45 2/12
17 1/5 50*50 2/33
18 1/5 60*60 2/82

 

خرید پروفیل

تولید پروفیل چگونه انجام می‌شود؟

حتما این سوال برای شما هم پیش آمده است که پروفیل‌ها چگونه تولید می‌شوند؟ تولید پروفیل درواقع همان شکل‌دهی ورق‌های سرد فولادی یا همان کلاف نورد سرد به محصول نهایی با اشکال و ابعاد مختلف است. به‌طور کلی پروفیل‌های باز یا بسته باید فرآیندهای مشخصی را طی کنند تا تشکیل شوند.

مرحله 1: تامین مواد اولیه

بخش عمده‌ای از پروفیل‌هایی که امروزه در بازار مشاهده می‌کنید، از کارخانه فولاد مبارکه و بخش دیگری، از بسیاری از کشورهای آسیایی مانند آسیای میانه، برزیل و اروپا تامین می‌شود. ماده اولیه تولید پروفیل، ورق است و این ورق باید ترکیبیات شیمیایی خاص برای تولید این محصول را داشته باشد تا در نهایت برای مصرف‌کننده مشکلی ایجاد نکند.

این نوع ورق‌های فولادی باید دارای ترکیبات شیمیایی مشخصی شامل سیلیس با ۰/۳۵، کربن با ۰/۳ تا ۰/۱، گوگرد ۰/۰۴، فسفر ۰/۰۴، منگنز ۰/۵ بوده و برای تولید پروفیل‌ها استفاده شوند. در این مرحله ورق‌های فولادی در پروسه فرآیند تولید قرار می‌گیرند و به اشکال مختلف برش زده می‌شوند.

مرحله 2: برش کلاف به شکل نوار

کلاف‌های خریداری‌شده، باید در دستگاه با عرض‌های مشخص به شکل یک نوار برش زده شوند. برخی از دستگاه‌ها در کارخانه‌های مختلف، تمام‌اتوماتیک و برخی دیگر نیمه‌اتوماتیک هستند. این دستگاه‌ها دارای قسمت‌های زیر هستند:

  1. ذخیره کلاف
  2. میز حمل‌کننده، ضربه‌گیر
  3. کلاف‌گیر
  4. سیستم بازکننده طوقه‌های کلاف
  5. سیستم کنترل‌کننده کناره برای بهتر تنظیم‌شدن
  6. صاف‌کننده ورق
  7. گیوتین و قرقره‌های هدایت ورق
  8. غلتک‌های تغذیه ورق
  9. قسمت اصلی برش
  10. غلتک‌های جداکننده نوارهای بریده‌شده
  11. نگه‌دارنده نوارها
  12. نوارجمع‌کن

پس از اینکه ورق روی کلاف‌گیر قرار گرفت، کلاف‌گیر می‌چرخد و پس از بازشدن طوق‌ها، سر ورق زیر غلتک‌های صاف‌کننده هدایت می‌شود؛ این موضوع باعث می‌شود که ورق سطح صافی داشته باشد. در مراحل بعدی، سر ورق‌ها توسط گیوتین بریده می‌شود تا برای جوشکاری در قسمت‌های بعدی، مشکلی وجود نداشته باشد. بعد از آن، ورق توسط غلتک‌های تغذیه به دوطرف حرکت می‌کند و بر روی شافت‌های اصلی، عملیات حرارتی روی آن‌ها انجام می‌شود و سختی این محصول بین 59 تا 61 راکول می‌رسد.

همینطور که حرکت ورق‌های فولادی روی دستگاه ادامه دارد، از دو عدد شافت جداگانه عبور داده می‌شوند و در نهایت سر اولیه نوارها بریده شده و در گیره مخصوصی که در داخل نوارجمع‌کن قرار دارد، درگیر می‌شود.

قطر نوارجمع‌کن به‌وسیله سیستم هیدرولیک چند سانتی‌متر باز می‌شود که از این مرحله به بعد، کشیده‌شدن ورق توسط نوارجمع‌کن تا تمام‌شدن کل طول کلاف انجام می‌شود. در نهایت نوارها دسته‌بندی و به قسمت‌های مختلف خطوط تولید انتقال پیدا می‌کنند.

کاربرد پروفیل

مرحله 3: تولید پروفیل و لوله

لوله و پروفیل‌ها را می‌توان به 2 روش مستقیم و غیرمستقیم تولید کرد که انتخاب هرکدام از این روش‌ها به نوع دستگاه موردنظر بستگی دارد. به‌عنوان مثال: پروفیل باز به روش مستقیم تولید می‌شود.

دستگاه‌های تولید پروفیل و لوله معمولا دارای قسمت‌های تغذیه نوار، گیوتین، قسمت جوش، انباره، فرمینگ که از دو قسمت شکل‌دهنده اولیه و شکل‌دهنده نهایی تشکیل شده‌اند، قسمت جوش دو لبه پروفیل، براده‌برداری، سردکن، سایزینگ با تعداد ۴ تا ۶ دروازه، خمش و پیچش‌گیر، برش یا اره اتوماتیک، شتاب‌دهنده و در نهایت میز تخلیه است.

حالا باتوجه به دستگاه موردنظر، هرکدام از این امکانات ممکن است در دستگاه‌ها متفاوت باشد؛ اما نکته مهم این است که فرآیند موردنظر برای شکل‌دادن ورق در حال عبور، از بین دو قالب بالا و پایین در حال چرخش انجام می‌شود تا در نهایت محصول موردنظر به روش تولید سرد انجام شود.

تمامی پروفیل‌های تولیدشده را می‌توان بر اساس نیازهای خاص از نظر نوع مواد، ابعاد، طول (از 450 میلی‌متر تا 13000 میلی‌متر) سفارش داد. پروفایل‌های سفارشی باتوجه به نیازهای خاص مشتری، می‌توانند اشکال، ابعاد و حتی ضخامت‌های مختلفی داشته باشند.

برای به‌دست آوردن پروفایل‌هایی که ویژگی‌های دقیق مشتریان را برآورده می‌کنند، اولین قدم ضروری، به‌دست آوردن اطلاعات اولیه در مورد الزامات پروژه یا مفهوم کاربرد خود محصول است.

هنگام انتخاب پروفیل‌های فولادی، علاوه‌بر اندازه و شکل، مشخصات دیگری نیز وجود دارد که باید رعایت شوند. برخی از این مشخصات شامل استحکام کششی، استحکام تسلیم، ازدیاد طول و مدول کششی هستند.

استحکام کششی یا مقاومت کششی نهایی (UTS) در هنگام شکست، حداکثر مقدار تنش است که از کشش یا شکستن مواد در شرایط آزمایش بارگذاری کشش محاسبه می‌شود. این یک ویژگی فشرده است؛ اما تحت‌تأثیر عیوب سطحی و دمای محیط قرار می‌گیرد.

عوامل مؤثر بر قیمت پروفیل چیست؟

قیمت مقاطع فولادی متأثر از عوامل مختلفی است و قیمت قوطی پروفیل هم از این قضیه مستثنی نیست! کیفیت برند محصول یکی از مهمترین مواردی است که در زمان خرید پروفیل باید مدنظر داشته باشید.

به‌عنوان مثال: پروفیل‌های تولیدشده در کارخانه اصفهان کیفیت بسیار بالایی دارند؛ از این‌رو حتی ممکن است قیمت بیشتری هم داشته باشند. از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • متراژ موردنیاز برای کاربردهای مختلف
  • ضخامت لازم برای کاربرد مدنظر
  • نوع فرآیند ساخت پروفیل
  • نوع سطح مقطع پروفیل
  • جنس آلیاژ به‌‌کاررفته در پروفیل از نظر مقاوم‌‌سازی در برابر خوردگی و شرایط جوی

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره و بررسی تمامی این عوامل به مقاله "عوامل تاثیرگذار در قیمت پروفیل" در سایت ما مراجعه کنید!

کاربرد پروفیل

معرفی تولیدکنندگان برتر پروفیل

اکنون که به سوال پروفیل چیست پاسخ دادیم و با کاربردها، ویژگی‌ها، روش ساخت و انواع پروفیل‌های مختلف آشنا شدیم، وقت آن است که به سراغ کارخانه‌های تولیدکننده این محصول برویم. کارخانه‌های مختلفی در ایران در زمینه تولید پروفیل فعالیت دارند که اغلب دارای تکنولوژی و فناوری روز تولید پروفیل بوده و محصولات باکیفیتی، تولید و روانه بازار می‌کنند. معمولا استان تهران با ظرفیت 1.5 میلیون تن، جزء استان‌های برتر تولید قوطی و پروفیل است و در رتبه‌های بعدی، استان‌های همدان، اصفهان و البرز قرار دارند.

شناخت تولیدکنندگان پروفیل می‌تواند به شما کمک کند که بتوانید خرید پروفیل را با قیمت مناسب و کیفیت بالا در بازار انجام دهید. مهمترین کارخانه‌های تولید پروفیل عبارتند از:

  1. پروفیل کیان پرشیا
  2. شرکت جهان پروفیل پارس
  3. شرکت نورد لوله یاران
  4. کارخانه لوله و پروفیل آپادانا
  5. شرکت صدرا پروفیل
  6. شرکت لوله و پروفیل صابری
  7. کارخانه تهران شرق
  8. گروه کارخانجات تولیدی صنعتی کچو
  9. شرکت پروفیل نیکان

قبل از خرید پروفیل باید به چه نکاتی توجه کرد؟

اگر با پرداخت هزینه کمتر اقدام به خرید پروفیل بی‌کیفیت کنید، شاید مجبور باشید هزینه‌های بیشتری برای پروژه خود در نظر بگیرید و بخواهید مجددا پروفیل بخرید؛ بنابراین از همان ابتدا سعی کنید محصولاتی با کیفیت بالا خریداری نمایید.

قبل از خرید این محصول باید با توجه به کاربرد مدنظر، ببینید که به پروفیل سبک نیاز دارید یا سنگین؟ پروفیل صنعتی می‌خواهید یا ساختمان‌سازی؟ همچنین لازم است که به برند و کارخانه پروفیل موردنظر هم توجه کنید. به‌عنوان مثال: پروفیل کارخانه ذوب آهن اصفهان یکی از برترین و باکیفیت‌ترین محصولات تولیدشده در بازار است.

علاوه‌بر تمامی این موارد گفته شده، سعی کنید این محصول را از شرکت‌های معتبر در این زمینه خریداری کنید. برخی از شرکت‌ها به بهترین شکل در این زمینه فعالیت دارند و محصولاتی باکیفیت به شما تحویل می‌دهند.

کارشناسان و متخصصین ما تلاش می‌کنند که علاوه‌بر ارائه انواع متنوع پروفیل با بالاترین کیفیت‌ برای مصرف‌کنندگان، آخرین و به‌روزترین قیمت پروفیل را در اختیار شما قرار دهند تا شما بتوانید در بهترین زمان ممکن، خرید پروفیل را انجام دهید.

انواع پروفیل

سخن پایانی

پروفیل‌های فولادی در کاربردهای صنعتی، شرکت‌های خودروسازی، ساخت درب، پنجره، میله یا نرده‌های حفاظ و بسیاری از موارد دیگر استفاده می‌شوند. این محصولات دارای عرض، ضخامت، جنس و انواع مختلفی هستند که به‌دلیل شکل‌پذیری و یکنواختی بالا، در طراحی و ساخت محصولات فولادی کاربردهای فراوانی دارند. ساخت‌وساز با پروفیل‌های فولادی باعث کاهش زمان ساخت و حتی کاهش صدا و آلودگی خواهد شد.

در زمان خرید پروفیل حتما به این نکته دقت داشته باشید که باتوجه به نوع ساخت‌وساز یا صنعت موردنظر، بهترین نوع این محصول را خریداری کنید. امیدواریم در این مقاله به تمامی سوالات شما در زمینه پروفیل چیست و همچنین کاربرد و ویژگی‌های آن پاسخ داده باشیم.

نظر شما در این زمینه چیست؟ آیا تابه‌حال در صنایع مختلف یا حتی صنعت ساختمان‌سازی از پروفیل استفاده کرده‌اید؟ آیا بهترین کارخانه‌های تولیدی این محصول را می‌شناسید؛ یا نکات مهم برای خرید پروفیل را می‌دانید؟ اگر تجربه، نظر یا پیشنهادی در این زمینه دارید حتما با ما به اشتراک بگذارید. در صورتی که قصد خرید هر یک از انواع پروفیل را دارید، می‌توانید پس از مراجعه به صفحه مربوط به این محصول در سایت مهدفولاد با کارشناسان ما در این مجموعه تماس بگیرید و از مشاوره رایگان جهت خرید این قطعه فولادی بهره‌مند شوید.

قیمت روز پروفیل

مشاهده قیمت
سوالات متداول

چگونه می‌توان نمودار تغییرات قیمت پروفیل را مشاهده کرد؟

شما می‌توانید نمودار تغییرات قیمت این محصول را داخل لیست ارائه شده در سایت، کنار قیمت هر محصول مشاهده کنید.

وزن پروفیل چگونه محاسبه می‌شود؟

وزن پروفیل براساس طول شاخه، ضخامت و ابعاد آن محاسبه می‌شود. شما می‌توانید از طریق پنل محاسبه وزن در سمت راست این صفحه، وزن پروفیل مدنظر خود را محاسبه کنید.

چگونه می‌توانم از به‌روزترین قیمت پروفیل آهن مطلع شوم؟

شما می‌توانید به‌روزترین قیمت پروفیل آهن را در لیست قیمت سایت مهدفولاد مشاهده کنید. همچنین می‌توانید در سریع‌ترین زمان، قیمت روز انواع پروفیل را از کارشناس مجرب ما استعلام کنید: 62999080-021 داخل 400