کاربرد میلگرد در ساختمان سازی و سایر صنایع براساس شکل ظاهری و سایز آن
23 دیماه 1402 | 13:13
نویسنده: mahdefoolad
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 12 دقیقه
کاربرد میلگرد
در دهههای اخیر، میلگرد به عنوان یکی از اجزای حیاتی در صنعت ساخت و ساز، مهندسی، و تولید، نقش بسیار مهمی ایفا کرده است. این ماده فلزی با ویژگیهای استثنایی خود، از دیرباز تا امروز در انواع پروژهها به کار گرفته میشود؛ از تقویت و ساخت سازهها گرفته تا تولید لوله و اتصالات. میلگرد به لحاظ کاربردهای چندگانهای که دارد، ستون اساسی توسعه صنایع مختلف است. در این مطلب، به بررسی کاربرد میلگرد از زوایای مختلف و نقش برجستهای که در پیشرفت فناوری و ساختمانسازی ایفا میکند، میپردازیم. با ما همراه باشید.
کاربردهای میلگرد براساس شکل ظاهری
انواع میلگرد بر اساس شکل ظاهری خود به دو دسته ساده و آجدار تقسیم میشوند. در ادامه کاربرد این دو نوع را توضیح میدهیم.
کاربرد میلگرد ساده
میلگرد ساده یا آرماتور ساده، یک نوع فولاد آرماتور است که در ساختمانسازی برای افزایش مقاومت کششی بتن و بهبود عملکرد سازههای بتنی استفاده میشود. این محصول در قطرهای مختلفی بین ۶ تا ۲۰۰ میلیمتر تولید شده است و به دلیل اینکه سطح صاف و بدون عاجی دارد به آن میلگرد ساده میگویند. لازم به ذکر است که قیمت میلگرد با توجه به انواع و کاربرد آن ممکن است متفاوت باشد. کاربرد میلگرد ساده:
- استفاده در تولید پیچ و مهره
- استفاده در ساخت شفتهای صنعتی
- استفاده در ساخت دورپیچ میلگردهای شاخه
- استفاده در ساخت شیبدارها و پلها
- کاربرد میلگرد در بتن و سازههای بتنی مانند دیوارها، ستونها و پایهها
صنایع وابسته به میلگرد ساده
میلگرد ساده از ریزهها، شیارها یا برجستگیهایی روی سطح آن بهره میبرد که باعث میشود چسبندگی بهتری با بتن داشته باشند. در ادامه بهچندین کاربرد و صنایع وابسته به میلگرد ساده اشاره میکنیم:
اولین کاربرد میلگرد ساده آن است که قدرت بالایی در برابر فشار و کشش دارد؛ این ویژگی باعث میشود سازههای بتنی که از میلگرد ساده استفاده میکنند، مقاومت بیشتری در برابر زلزله، باد و بارگذاری داشته باشند. همچنین میلگرد ساده باعث میشود میزان بتن مورد نیاز برای ساخت یک سازه کاهش یابد، زیرا میلگرد ساده میتواند قدرت و انعطافپذیری بتن را افزایش دهد.
دومین کاربرد میلگرد ساده آن است که قابلیت جوشکاری بالایی دارد؛ بهعنوان مثال، میلگرد ساده میتواند به راحتی با جوشکاری به هم متصل شود و سازهای یکپارچه ایجاد کند. این ویژگی میلگرد ساده را مناسب برای استفاده در پروژههای مختلف میکند که شامل ساختمانهای مسکونی و تجاری، صنایع و کارخانهها، انواع پلها و غیره میشود. همچنین میلگرد ساده دارای قابلیت شکلپذیری بالایی است و میتواند با خمیدن و بازخمیدن، شکل مورد نظر را بگیرد.
صنایع قطعه سازی
میلگرد ساده با استفاده از فرآیند نورد سرد یا گرم تولید و از بیلتهای فولادی گرم یا ضایعات فولادی ساخته میشود؛ همچنین باید دارای علامتهای شناسایی باشد که نشاندهنده اندازه، نوع فولاد و کارخانه تولیدکننده آن باشند. میلگرد ساده معمولا با قطرهای ۸ تا ۵۰ میلیمتر تولید میشود که مطابق خواست مصرفکنندگان عرضه میشوند.
این محصول دارای خواص مکانیکی مختلفی است که بستگی به نوع فولاد، فرآیند تولید و کاربرد آن دارد و میتواند از مقاومت به کشش، استحکام، کشسانیت، سختی، دوام و خوردگی متفاوتی بهره ببرد که با استانداردهای ملی و بینالمللی مطابقت دارند.
علاوهبراین، در صنایع قطعهسازی برای تولید قطعات فلزی مختلفی مانند مهره، پیچ، بست، چوببند، قفل، دسته، قاب، قالب و غیره استفاده میشود. این محصول با استفاده از روشهای مختلفی مانند برش، خم، جوش، مته، فرز، تراش و غیره به شکل مورد نظر درآورده میشود. همچنین، در صنایع مختلفی مانند کشتیسازی، دفاعی، خودروسازی، نساجی، کاغذ و کاغذ، ساخت و ساز، سیمان، تجهیزات سنگین زمینی و غیره کاربرد دارد.
صنایع پیچ و مهره سازی
باتوجه به این اطلاعات، از صنعت پیچ و مهرهسازی میتوان بهعنوان یکی از صنایع وابسته به میلگرد ساده نام برد که برای مواد اولیه جهت تولید پیچها، مهرهها، بولتها، انکرها و سایر اتصالات فلزی کاربرد خواهد داشت. میلگرد ساده به دلیل شکل گرد و صاف خود، برای قالبگیری و ریختهگری آسانتر از میلگرد آجداراست؛ همچنین میتواند با روشهای مختلفی مانند برش، خم، رول، فورج، سوراخکاری، رزوهزنی، ماشینکاری و جوشکاری شکل داده شود.
ازسوی دیگر، میلگرد ساده برای تولید پیچ و مهرهها باید دارای خواص مکانیکی و شیمیایی مناسب باشد. برای این منظور، قبل از تولید پیچ و مهره باید تحت عملیات حرارتی قرار گیرد تا سختی، استحکام و دوام آن افزایش یابد. عملیات حرارتی شامل تنش زدایی، نرم کردن، سخت کردن، تمپر کردن و غیره است.
کارشناسان میگویند این میلگرد برای تولید پیچ و مهره باید دارای استانداردهای مشخصی باشد. برای مثال، استاندارد ASTM A۳۶ یکی از استانداردهای رایج میلگرد ساده محسوب میشود که برای پیچ و مهرههای کربنی مناسب است. این استاندارد مشخص میکند که میلگرد ساده باید دارای حداقل ۳۶ کیلوپاسکال استحکام کششی و حداکثر ۰.۲۶ درصد کربن باشد. استانداردهای دیگری هم برای این میلگرد وجود دارد که بسته به نوع و کاربرد پیچ و مهرهها متفاوت خواهد بود.
صنایع ساخت لولا و اتصالات آهنی
میلگرد ساده در لولاهای بتنی برای تقویت آنها و افزایش عمر مفید استفاده میشود. از آنجا که لولاها اغلب زیر زمین دفن میشوند، باید به طور منظم برای بررسی خرابی و خوردگی چک شوند.، زیرا ممکن است در طول نصب آسیب ببینند. همچنین در صنایع ساخت اتصالات آهنی مورد استفاده قرار میگیرد. اتصالات آهنی قطعاتی هستند که برای اتصال لولاها، میلگردها، ورقها و سایر قطعات فلزی به یکدیگر استفاده میشوند. اتصالات آهنی میتوانند از نوع مهرهای، پیچی، جوشی، میخی، یا سوپاپی باشند. این نوع میلگرد برای ساخت بعضی از این محصولات، مانند اتصالات مهرهای و پیچی که نیاز به قطر و طول مشخصی دارند، استفاده میشود.
صنایع ساختمان سازی
میلگرد ساده درمقایسه با میلگرد آجدار که سطح آن دارای انحنا و برآمدگیهایی است، تولید و نصب آسانتری دارد. از این رو قیمت میلگرد آجدار به مراتب بیشتر از نوع ساده است. همچنین این نوع میلگرد دارای وزن کمتری است که میتواند هزینههای حمل و نقل و نصب را کاهش دهد. میلگرد ساده به خوبی به بتن میچسبد و مقاومت خوبی در برابر بارهای کششی و خمشی ایجاد میکند.
چنین میلگردی با انواع مختلفی از بتن سازگار است و میتواند در شرایط مختلف آب و هوایی و شیمیایی مورد استفاده قرار گیرد. میلگرد ساده مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی است و عمر طولانیتری نسبت به میلگرد آجدار دارد که میتواند در برابر آتش و حرارت بالا مقاومت کند و از تغییر شکل و شکستگی جلوگیری کند.
ساختمان سازی ازجمله صنایع وابسته به میلگرد ساده محسوب میشود که به دلیل خواص مکانیکی و فیزیکی خود، در انواع پروژههای عمرانی مانند دیوار، سقف، پل، سد، تونل و غیره کاربرد دارد. میلگرد ساده به عنوان یک عنصر تقویت کننده بتن، باعث افزایش مقاومت، استحکام، پایداری و زیبایی سازههای بتنی نیز میشود.
صنایع ساخت تجهیزات کشاورزی
ساخت تجهیزات کشاورزی از دیگر صنایع وابسته به میلگرد ساده بهشمار میرود. برخی از تجهیزات کشاورزی که از این میلگرد ساخته میشوند شامل تراکتور، کمباین، ماشینهای برداشت، ماشینهای کاشت و ماشینهای آبیاری میشود. این نوع به دلیل داشتن خواص مکانیکی مناسب، مقاومت بالا در برابر خوردگی و هزینه پایین، یکی از مواد اصلی در ساخت این تجهیزات است.
میلگرد ساده با استفاده از فرآیند نورد گرم از فولادهای مختلف تولید میشود که از مهمترین آنها میتوان به فولادهای آلیاژی، فولادهای ضد زنگ، فولادهای آکسل و فولادهای بازیافتی اشاره کرد. میلگرد ساده باید دارای نشانههای شناسایی باشد که نشان دهنده اندازه، نوع فولاد، رده مقاومت و کارخانه تولیدکننده آن باشد.
علاوهبراین، این محصول با انواع مختلفی از میلگرد آجدار مقایسه میشود. میلگرد آجدار دارای سطح ناهموار و برآمده است که باعث افزایش اتصال بین فولاد و بتن میشود که به دلیل ساختارش برای صنایع تجهیزات و ماشینآلات کشاورزی مناسب نیست.
کاربرد میلگرد آجدار
میلگرد آجدار یک نوع فولاد آرماتور است که در ساختمانسازی برای افزایش مقاومت کششی بتن و بهبود عملکرد سازههای بتنی استفاده میشود. آجهای روی سطح میلگرد آجدار به بتن کمک میکنند تا بهتر به سطح میلگرد بچسبد و از انحراف آن جلوگیری شود. قیمت میلگرد آجدار همانند میلگرد ساده به قطر، کاربرد، کیفیت و همچنین برند تولیدکننده وابسته است. میلگرد آجدار:
- سازههای بتنی: از میلگرد آجدار در سازههای بتنی مانند پلها، ایستگاههای اتوبوس BRT، ساختمانها و برجها به منظور مقاومسازی بتن استفاده میشود.
- تونلها، پلها و سازههای زیرزمینی: میلگرد آجدار در ساخت پلها و سازههای زیرمینی مثل تونلها و پارکینگها به منظور افزایش مقاومت و پایداری سازه مورد استفاده قرار میگیرد.
- سازههای دریایی: میلگرد آجدار در ساخت سازههای دریایی مانند بنادر و امواجشکنها برای مقاومسازی سازه مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربردهای میلگرد براساس سایز
میلگردها بر اساس سایز و قطر آنها به دستههای متعددی از میلگرد ۸ میلیمتر گرفته تا میلگرد ۱۸ میلیمتر تقسیم میشوند. در ادامه، کاربرد میلگرد ها با سایزهای مختلف را توضیح میدهیم.
کاربرد میلگرد ۸
میلگرد ۸ یک میلگرد آجدار با قطر ۸ میلیمتر است. این نوع میلگرد در ساختمانسازی کاربردهای زیادی دارد، از جمله:
- استفاده در ستونها، تیرها، و دیوارهای بتنی
- استفاده در شبکهبندی سازههای بتنی
- استفاده در سازههای بتنی مسلح در معرض نیروهای زلزله
کاربرد میلگرد ۸ به دلیل قطر مناسب، در بسیاری از پروژه ساختمانسازی متداول است. این نوع میلگرد دارای مقاومت کششی و خمشی مناسبی است و همچنین چسبندگی خوبی به بتن دارد. انتخاب سایز میلگرد مناسب باید با توجه به شرایط سازه و بارهای وارد بر آن انجام شود.
کاربرد میلگرد ۱۰
میلگرد ۱۰، با قطر ۱۰ میلیمتر، یکی از انواع فولاد آرماتور است که عمدتا در صنایع ساختمانسازی استفاده میشود. کاربرد میلگرد ۱۰:
- آرماتوربندی: میلگرد ۱۰ برای آرماتوربندی کف و دیوارها استفاده میشود.
- پیچ و مهره: میلگرد ۱۰ به عنوان پیچ و مهره در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، صنایع دریایی و هواپیمایی استفاده میشود.
- حفاظ و نرده: میلگرد ۱۰ در ساخت حفاظ و نردهها به منظور افزایش مقاومت و پایداری سازه مورد استفاده قرار میگیرد.
- سازههای کشتی و سقفهای کاذب، برای بهبود پایداری و مقاومت سازهها.
کاربرد میلگرد ۱۲
میلگرد ۱۲ یک میلگرد آجدار با قطر ۱۲ میلیمتر است. این نوع میلگرد در ساختمانسازی کاربردهای زیادی دارد، از جمله:
- استفاده در ستونها، تیرها، و دیوارهای بتنی
- استفاده در شبکهبندی سازههای بتنی
- استفاده در سازههای بتنی مسلح در معرض نیروهای زلزله
- در ستونهای سازههای بتنی مسلح مرتفع و سنگین
- در تیرهای سازههای بتنی مسلح با دهانههای بزرگ و سنگین
- در ساخت گاردریلهای بزرگراهها
- در ساخت اسکلهها و سازههای دریایی
انتخاب سایز میلگرد مناسب باید با توجه به شرایط سازه و بارهای وارد بر آن انجام شود. در مقایسه با میلگرد ۸ و ۱۰، میلگرد ۱۲ دارای قطر بیشتری است و بنابراین مقاومت کششی و خمشی بیشتری دارد. به همین دلیل، میلگرد ۱۲ معمولاً در سازههای بزرگتر و پیچیدهتر که در معرض نیروهای کششی و خمشی بیشتری هستند، استفاده میشود.
کاربرد میلگرد ۱۴
کاربرد میلگرد ۱۴ در موارد زیر خواهد بود:
- ایفای نقش به عنوان ستون
- ساخت تیرچه در انواع مختلف
- ایفای نقش به عنوان آرماتور طولی در اجرای فرآیند فونداسیون
- ایفای نقش تیر بتنی در سازههای بتنآرمه
کاربرد میلگرد ۱۶
عمده کاربرد میلگرد ۱۶ در صنعت ساختمانسازی است. این نوع میلگرد در دسته میلگردهای A۳ و آج ۴۰۰ قرار میگیرد و برای محکمسازی پی یا فونداسیون ساختمانها استفاده میشود.
- سازههای شیبدار مثل رمپ پارکینگ
- دکلهای نفتی
- سازهها و ساختمانهای مرتفع
- پایهها و ستونهای بتنی
کاربرد میلگرد ۱۸
این نوع میلگرد دارای تنش جاری حدود ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. در زیر، به برخی از کاربردهای این میلگرد اشاره شده است:
- ساخت ستونها، تیرها و تیرچهها
- آرماتورهای فونداسیون: در اجرای فونداسیونها و استفاده بهعنوان آرماتور طولی و عرضی، میلگرد ۱۸ میلیمتر به عنوان اجزای تقویتی مورد استفاده قرار میگیرد.
- سازههای خَمِشی: برای قسمتهایی از سازههایی که به خمش و فشار متناوب تحت فشار قرار میگیرند، میلگرد ۱۸ میلیمتر ممکن است مناسب باشد.
- پروژههای تاسیساتی: در پروژههای مرتبط با تاسیسات مختلف مانند لولهکشی، میلگرد ۱۸ برای تقویت و ساخت اجزای مختلف استفاده میشود.
- تولید قطعات مکانیکی: در صنایع مختلف، میلگرد ۱۸ میلیمتر به عنوان ماده اولیه برای تولید قطعات مکانیکی مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربردهای میلگرد در صنایع مختلف
کاربرد میلگردها را میتوان از لحاظ اینکه در چه صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند نیز بررسی کرد. ضمن اینکه باید توجه داشته باشید که قیمت میلگرد ساده، آجدار و... با توجه به شرایط بازار و میزان تقاضا و سایر مواردی که روی قیمت آن تاثیر میگذارند متغیر است و ممکن است در طول هفته، ماه یا سال، تغییر کند.
کاربرد انواع میلگرد در ساختمان سازی
میلگردها در صنعت ساختمانسازی از اهمیت بسیاری برخوردارند و در انواع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. کاربرد میلگرد در ساختمان سازی به طور کلی عبارت است از:
- استفاده از میلگرد ساده برای تقویت بتن و افزایش مقاومت کششی آن.
- استفاده از میلگرد ۸ برای ساخت میخ، پیچ و مهره، اتصالات و ماشین آلات.
- استفاده از میلگرد ۱۰ برای تقویت اولیه سازههای سبک و غیر بتنی، ساخت و تولید رابیتس و سقفهای کاذب، تولید و ساخت پیچ و مهره و در صنایع ساختمانسازی و صنعت مورد استفاده قرار میگیرد.
- کاربرد میلگرد ۱۲ برای تقویت پی یا فونداسیون ساختمان در برابر نیروهای واردشده، ساخت طبقات بالاتر ساختمانها و افزایش استقامت سازه در ساخت پارکینگها.
- استفاده از میلگرد ۱۴ برای ساخت انواع تیرچه و تقویت پی یا فونداسیون ساختمان.
- کاربرد میلگرد ۱۶ و ۱۸ برای تقویت پی یا فونداسیون ساختمان در برابر نیروهای واردشده و افزایش استقامت سازه در ساخت پارکینگها.
چگونگی تشخیص بهترین میلگرد برای ساختمان سازی
میلگردها (Rebar) در انواع مختلفی در بازار موجود می باشند و تشخیص بهترین میلگرد برای ساختمان سازی به عهده مهندس پروژه و ساختمان است. مهندسین ساختمان به بررسی کیفیت و قیمت میلگردهای مختلف موجود در بازار می پردازند و سپس به انتخاب بهترین نوع آن می پردازند. چند نکته ی مهم خرید این محصول که مهندسان باید به آن توجه نمایند به شرح زیر است:
- میلگرد باید دارای ظاهری سالم، بدون ترک و بدون هرگونه بیرون زدگی باشد؛
- مشخصات میلگرد و نام برند باید به طور کامل و واضح بر روی میلگرد درج شده باشد؛
- سطح مقطع میلگرد باید عاری از هرگونه زنگ زدگی یا خوردگی عمیق باشد؛
- وزن هر شاخه میلگرد نباید تفاوت قابل توجهی با وزن اعلام شده توسط کارخانه داشته باشد.
آشنایی با انواع بهترین میلگرد برای ساختمان سازی
-
میلگرد آپوکسی
بدنه ی اصلی میلگرد آپوکسی در واقع همان میلگرد سیاه متداول است؛ اما این میلگرد به وسیله ی یک لایه ی روکش آپوکسی در برابر زنگ زدگی مقاوم شده است. روکش آپوکسی این میلگردها نازک است و در صورت آسیب دیدن این لایه، ممکن است میلگرد دچار زنگ زدگی شود.
-
میلگرد گالوانیزه
میلگرد گالوانیزه نیز همانند میلگرد آپوکسی با ایجاد لایه ای بر روی میلگرد سیاه ساخته می شود؛ اما میزان مقاومت این نوع میلگردها از آپوکسی بیشتر است و به همین دلیل می تواند به عنوان بهترین میلگرد برای ساختمان سازی معرفی شود.
-
میلگرد اروپایی
در ساخت میلگردهای تولید شده در اروپا از روش کوئنچ برای افزایش مقاومت استفاده می شود. در این روش پس از تولید میلگرد آن را از بین نازل های آب عبور می دهند و با کاهش دمای میلگرد به صورت ناگهانی سبب افزایش مقاومت آن می شود. این روش به روش ترمکس شناخته شده است.
-
میلگرد فولاد کربنی
در ادامه ی معرفی بهترین میلگرد برای ساختمان سازی به سراغ میلگردهای فولاد کربنی می رویم. این نوع میلگرد در واقع همان میلگرد سیاه است که متداول ترین ماده اولیه آن، فولاد کربنی می باشد. مقاومت کششی این محصول بسیار بالا است؛ اما مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی ندارد.
-
میلگرد استیل
مقاوم ترین و بهترین میلگرد برای ساختمان سازی ، میلگرد استیل است. به این نوع میلگرد، میلگرد زنگ نزن نیز می گویند. قیمت این محصول نسبت به سایر انواع میلگرد معرفی شده بالا است و به همین دلیل خرید آن برای پروژه های بزرگ توصیه نمی شود.
-
میلگرد فایبرگلاس
این میلگرد از رزین و الیاف شیشه ساخته شده است و به همین دلیل مقاومت آن در برابر زنگ زدگی و خوردگی بسیار بالا است. وزن این نوع میلگردها نیز از سایر میلگردهای معرفی شده کمتر است. از این محصول در مکان هایی که شرایط جوی نامناسبی حاکم است استفاده می شود.
کاربرد میلگرد در ساخت قطعات صنعتی
میلگرد در ساخت قطعات صنعتی به عنوان یک ماده اصلی برای تولید و ساخت قطعات مکانیکی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. در زیر به بیان کاربرد میلگرد در ساخت قطعات صنعتی اشاره میکنیم:
- ۱. تولید ابزار و انواع ماشینآلات: عنوان ماده اصلی در تولید ابزارها و انواع ماشینآلات، از جمله تراشکاری، فرز، و قطعات مختلف مکانیکی.
- ۲. قطعات خودروسازی: به عنوان ماده اصلی در تولید قطعات مختلف از جمله شاسی، قاب موتور و غیره.
- ۳. تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی: به عنوان یک ماده ساختاری برای بخشهای مکانیکی و استحکامی این تجهیزات.
- ۴. قطعات ساختمانی صنعتی: از جمله پیچ، مهره، و انواع قطعات ساختمانی صنعتی.
- ۵. مصالح ساخت و ساز.
- ۶. صنایع فولاد: در تولید فولاد و فرآوری مواد خام فلزی، میلگرد به عنوان ماده اصلی برای تولید نهایی فولاد مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد میلگرد در تولید لوله و اتصالات
میلگرد در صنعت تولید لوله و اتصالات به عنوان یک ماده اصلی برای تولید و ساخت لولهها و انواع اتصالات مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد میلگرد در این حوزه به شرح زیر است:
- ۱. تولید لولههای فولادی: صنایع نفت و گاز، ساختمانی، تأسیسات، و حوزههای دیگر.
- ۲. ساخت اتصالات لوله: در تولید انواع اتصالات لوله، مانند کوپلینگها، مفصلها، تهاجمگیرها و برخی قطعات دیگر.
- ۳. لولههای آب، گاز و فاضلاب: در صنعت تولید لولههای آب، گاز و فاضلاب، میلگرد به عنوان ماده اصلی برای تولید لولههای مقاوم و با استحکام.
- ۴. لولههای حرارتی و سرمایشی:در سیستمهای حرارتی و سرمایشی، نظیر لولههای گرمایشی و سرمایشی.
- ۵. لولههای مبدل حرارتی (در صنایع مختلف مانند صنایع شیمیایی و پتروشیمی)
- ۶. اتصالات صنعتی: در تولید انواع اتصالات صنعتی نظیر فلنجها و تیها برای اتصال لولهها به یکدیگر.
استفاده از میلگرد در این صنعتها به عنوان ماده اولیه، تضمین مقاومت، استحکام، و ایمنی در سیستمها و تجهیزات مختلف میشود.
جمعبندی
در این مطلب به معرفی کاربرد انواع میلگرد و بررسی عملکرد آن در صنایع و حوزههای مختلف پرداختیم. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما علاقمندان و فعالین این حوزه مفید بوده باشد. در راستای دریافت مشاوره و خرید میلگرد برای پروژههای صنعتی و ساختمانی، تیم مهد فولاد در خدمت شما عزیزان خواهد بود. با ما در ارتباط باشید.