ورق رنگی چیست؟
5 خردادماه 1402 | 14:00
نویسنده:
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه
شاید شما هم تا کنون اسم ورق رنگی را شنیده باشید و با این سوال مواجه شده باشید که ورق رنگی چیست؟ اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید، ما در این مقاله به ارائه توضیحاتی در این باره برای آشنایی با ورق رنگی میپردازیم. شما میتوانید پس از مطالعه این مقاله در صورت نیاز به خرید این محصول به صفحه آن در سایت مهدفولاد مراجعه کنید و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
ورق رنگی چیست؟ (آشنایی با ورق رنگی)
ورقهای روغنی برای افزایش مقاومت نسبت به فرایند اکسیداسیون تحت نورد سرد قرار میگیرند و به ورقهای گالوانیزه تبدیل میشوند. ورقهای گالوانیزه تحت فرآوری و پوششدهی سطحی قرار میگیرند و سبب تولید ورقهای رنگی میشوند. ورق رنگی از انجام این دو فرآیند حاصل میشود.
پوشش رنگی که بر روی ورق رنگی قرار دارد از جنس پلیمر است و این موضوع سبب افزایش مزایای این محصول میشود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. شاید اکنون بپرسید که کاربرد ورق رنگی چیست؟ این محصول در مواردی همچون ساخت لوازم خانگی، یخچال فریزر، کابینت، دیواره کانکسها، سقف ورزشگاهها، سولهها و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
چگونگی تولید ورق رنگی
ورق فولادی پس از طی کردن فرآیند نورد سرد وارد بخش گالوانیزاسیون شده و با عنصر روی پوشش داده میشود. پس از آن تمامی چربیها و آلودگیها از روی ورق زدوده میشود و ورق به طور کامل خشک میشود. در اینجا ورق در دو مرحله پوششدهی شده و رنگآمیزی میشود.
در مرحله اول پوشش یا رنگی با ضخامت 7 تا 15 میکرون بر روی ورق قرار میگیرد و پس از آن در مرحله دوم، پوشش 20 الی 25 میکرونی بر روی پوشش اولیه قرار میگیرد. مرحله اول پوششدهی ورق رنگی، پوشش زیرین یا Back Coat و مرحله دوم آن پوشش رویی یا Top Coat نامیده میشود.
مزایای ورق رنگی چیست؟
همانطور که گفته شد ورقهای رنگی در کاربردهای بسیار زیادی مورد استفاده قرار میگیرند و این موضوع به دلیل مزایای بیشمار این ورقها است. از جمله مزیتهای استفاده از ورق رنگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نصب آسان و سریع؛
- یکپارچگی بالا؛
- مقاومت در برابر تغییر شکل و رنگ در شرایط جوی نامناسب؛
- وزن سبک؛
- ایمنی و مقاومت بالا در برابر زلزله و بلایای طبیعی؛
- مقاومت بالا در برابر رطوبت؛
- ظاهر زیبا؛
- عمر مفید زیاد؛
- قیمت مناسب و مقرونبهصرفه.
کاربردهای مختلف ورق رنگی
ورق رنگی، به دلیل ویژگیهای خاص خود، در صنایع مختلف کاربردهای متنوعی دارد. برخی ازمهمترین کاربردهای ورق رنگی به شرح زیر است:
-
صنعت ساختمانی
ورق رنگی در ساخت و ساز و ساختمانها استفاده میشود. این ورقها برای سقفها، دیوارها، دربها، پنجرهها، سیستمهای نوسانساز و سایر قسمتهای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند. ضخامت ورق رنگی معمولاً بین 0.4 تا 1.5 میلیمتر است و میتواند مقاومت بالا در برابر عوامل جوی را فراهم کند.
-
صنعت خودروسازی
در تولید قطعات خودرو نیز از ورق رنگی استفاده میشود. این ورقها برای بدنه خودرو، دربها، پنلها، صفحههای داخلی و قطعات دیگر استفاده میشوند. ورق رنگی به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه و خوردگی، قابلیت شکلدهی، و پوشش ضد خوردگی، جهت استفاده در صنعت خودروسازی انتخاب میشود.
-
صنعت لوازم خانگی
ورق رنگی در تولید لوازم خانگی مانند یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، اجاق گاز و فر استفاده میشود. رنگآمیزی ورقها باعث میشود تا لوازم خانگی جذابتر و زیباتر به نظر برسند و همچنین قابلیت مقاومت در برابر ضربه و خوردگی را نیز داشته باشند.
-
تابلوهای تبلیغاتی و نمایشگاهی
ورق رنگی در تولید تابلوهای تبلیغاتی، بیلبوردها، پانلهای تبلیغاتی بزرگ در نمایشگاهها و رویدادهای تجاری و تابلوهای نورپردازی و جلوههای ویژه نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
شیوه خرید ورق رنگی چیست؟
اکنون که به سوال ورق رنگی چیست پاسخ دادیم و با مزایا و چگونگی تولید این ورق آشنا شدید، میتوانید برای مشاهده قیمت ورق رنگی به صفحه مربوط به این محصول در سایت ما مراجعه کنید و پس از آن در صورت داشتن هر گونه سوال یا ابهام و یا نیاز به راهنمایی و کسب مشاوره با کارشناسان ما در شرکت مهدفولاد تماس بگیرید و با خیالی راحت برای خرید این محصول با قیمت مناسب و بالاترین کیفیت اقدام کنید.