ورق روغنی چیست؟

نویسنده:

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

شاید شما هم تاکنون اسم ورق روغنی به گوشتان خورده باشد و با این سوال روبرو شده باشید که ورق روغنی چیست و چه کاربردی دارد؟ ما در این مقاله قصد داریم تا اطلاعاتی پیرامون این موضوع با شما به اشتراک بگذاریم. شما می‌توانید پس از مطالعه این مقاله برای مشاهده قیمت ورق روغنی و خرید این محصول از طریق سایت مهدفولاد اقدام کنید و یا در صورت نیاز با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان و راهنمایی جهت خرید این محصول بهره‌مند شوید.

ورق روغنی چیست؟ (همه چیز درباره ورق روغنی)

ورق روغنی یا Cold Rolled Steel Sheet یکی از ورق‌های فولادی است که استفاده زیادی در صنعت دارد. این ورق با استفاده از فرآیند نورد سرد تولید می‌شود و به این نام نیز معروف است. ورق‌های روغنی موجود در بازار در کاربردهای زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرند و نسبت به سایر ورق‌ها از شکل، پهنا، ضخامت، ظاهر و به طور کلی کیفیت بالاتری برخوردار هستند.

از ویژگی‌های مهم و جالب توجه این ورق‌ها می‌توان به امکان کشش بالا، شکل‌پذیری زیاد، استقامت بالا و مقاومت بالا در برابر نفوذ اشاره کرد. در ادامه به بررسی تاریخچه این ورق‌های روغنی می‌پردازیم.

تاریخچه ورق روغنی

در حدود 100 سال است که ورق‌های روغنی به عنوان یکی از ورق‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ورق‌ها از دهه پنج قرن هجده به عنوان ابزاری در ساخت ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. البته انجام این کار در قرن نوزدهم رایج شد و از این زمان ورق‌های روغنی به عنوان یکی از ابزار سازنده در ساختمان‌ها شناخته شدند. اکنون از این محصول در کاربردهای متعددی استفاده می‌شود و استفاده از آن صرفا به مسائل ساختمانی محدود نیست.

معرفی انواع مختلف ورق روغنی

اکنون که به سوال ورق روغنی چیست پاسخ دادیم و با تاریخچه کامل این ورق‌ها آشنا شدید، وقت آن است که به سراع معرفی انواع ورق روغنی و ویژگی‌های هر یک از آن‌ها برویم. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

ورق‌های روغنی در انواع مختلفی تولید می‌شوند و هر یک دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند. سه مورد از مهم‌ترین، پرکاربردترین و معروف‌ترین ورق‌های روغنی، ورق‌های ST12، ST13 و ST14 است که در ادامه به آن‌ها آشنا می‌شویم.

  • ورق معمولی یا ST12

این ورق که با سه نام ورق کششی، ورق معمولی و ورق St12 در بازار شناخته می‌شود یکی از پرکاربردترین ورق‌های روغنی تولید شده است.

  • ورق نیمه کششی یا ST13

ورق نیمه کشش روغنی یکی دیگر از ورق‌های پرکاربرد روغنی است که در سازه‌های صنعتی و غیر صنعتی بیشماری به کار گرفته می‌شود.

  • ورق فوق کششی یا ST14

ورق‌ فوق کششی St14 ساختار انعطاف‌پذیرتری نسبت به دو نوع دیگر ورق روغنی دارد و قابلیت کشش آن بیشتر است. به همین دلیل از این ورق در صنایع خودروسازی که نیاز به پرسکاری عمیق وجود دارد استفاده می‌شود.

کاربرد ورق روغنی چیست؟

پیش از این به پاسخ سوال ورق روغنی چیست پرداختیم. اکنون وقت آن است تا به بررسی کاربردهای مختلف این ورق بپردازیم. امروزه بسیاری از صنایع و مشاغل وابستگی بالایی به ورق‌های روغنی دارند و می‌توان آن را یکی از اجزای لاینفک برخی صنایع دانست. از جمله کاربردهای ورق روغنی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. صنایع خودروسازی: از ورق روغنی در تولید لوله‌‌های اگزوز خودرور، گل‌گیر اتومبیل، فیلترهای خودرو و دیگر قطعات خودرو استفاده می‌شود.
  2. ساختمان‌سازی: برای تولید برخی از پروفیل‌های ساختمانی و پروفیل‌های درب و پنجره خانه‌ها از ورق روغنی استفاده می‌شود.
  3. تولید لوازم خانگی: صنعت تولید لوازم خانگی برای ساخت وسایلی همچون یخچال، فریزر، ماکروفر، اجاق گاز و ... به ورق‌های روغنی باکیفیت نیاز دارد.
  4. ساخت مبلمان‌های فلزی
  5. ساخت کمدها و وسایل خانگی فلزی
  6. ساخت رادیاتورها

به طور مثال از ورق‌های روغنی فوق کشش در ساخت فیلتر اتومبیل‌ها استفاده می‌شود. همچنین ورق‌های نیمه کشش یا ST13 برای ساخت گل‌گیر خودروها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در برخی از موارد برای تولید قسمت‌های تحتانی اتومبیل نیز از ورق روغنی ضدسایش استفاده می‌شود.

خرید ورق روغنی از سایت مهدفولاد

ما در این مقاله به ارائه اطلاعاتی پیرامون کاربرد ورق روغنی پرداختیم و به سوال شما درباره ورق روغنی چیست پاسخ دادیم. اکنون می‌توانید برای مشاهده لیست قیمت ورق روغنی به صفحه مربوط به این محصول در سایت ما مراجعه کنید. همچنین شما می‌توانید در صورت تمایل به خرید و یا کسب اطلاعات بیشتر و برخورداری از مشاوره رایگان با کارشناسان ما در شرکت تخصصی مهدفولاد تماس بگیرید.

محصولات مرتبط:

قیمت روز ورق روغنی

مشاهده قیمت

سوالات متداول

تفاوت ورق رنگی با ورق شیروانی چیست؟

ورق شیروانی همان ورق رنگی است که به صورت کرکره سینوسی، ذوزنقه و ... فرمینگ می‌شود. برای اطلاع از قیمت ورق شیروانی با شماره ۶۲۹۹۹۰۸۰ داخلی 300 تماس بگیرید.

محل بارگیری ورق‌ها کجاست؟

ورق‌ها مستقیما از درب کارخانه‌ها و انبار تهران بارگیری می‌شوند.

چه مدت طول می‌کشد تا کالایی که سفارش داده‌ام به دستم برسد؟

بعد از ثبت سفارش، کالا در اسرع وقت ارسال می‌گردد.