آشنایی با انواع ورق گالوانیزه
15 آذرماه 1401 | 15:42
نویسنده: نویسنده مهدفولاد
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه
انواع ورق گالوانیزه جز پرکاربردترین ورق های فولادی موجود در بازار هستند که در کاربردهای مختلفی در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع ورق در انواع متفاوتی تولید می شود و ما در این مقاله قصد داریم به ارائه ی اطلاعاتی پیرامون انواع ورق گالوانیزه برای شما عزیزان بپردازیم. شما می توانید پس از مطالعه این مقاله به صفحه ی مربوط به این محصول مراجعه کنید و به مشاهده لیست قیمت ورق گالوانیزه بپردازید. همچنین در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و یا خرید انواع ورق گالوانیزه، می توانید با کارشناسان ما در مهدفولاد تماس بگیرید.
انواع ورق گالوانیزه از نظر جنس
ورق های گالوانیزه به طور عمده از جنس آهن یا فولاد هستند که با استفاده از یک لایه فلز روی به روش های مختلف گالوانیزه سرد و گرم پوشانده می شوند. جنس اغلب این ورق ها از جنس فولاد می باشد. فولاد در واقع آلیاژی از آهن و کربن است.
دلیل استفاده از فولاد در تولید ورق های گالوانیزه این است که خاصیت جوشکاری، برشکاری و انعطاف پذیری فولاد از آهن بیشتر است و به همین دلیل در کاربردها و صنایع بیشتری می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
انواع ورق گالوانیزه از نظر ضخامت، اندازه و شکل
کارخانه های مختلف تولید کننده ورق گالوانیزه به تولید این نوع ورق ها با ضخامت های مختلف می پردازند. به طور مثال میزان ضخامت این ورق ها به طور میانگین بین 0.25 تا 2.5 میلی متر می باشد. همچنین کوتینگ انواع ورق گالوانیزه می تواند با یکدیگر متفاوت باشد. کوتینگ در واقع به لایه ای از فلز روی که بر روی ورق گالوانیزه قرار دارد گفته می شود. هر چه کوتینگ یک ورق بیشتر باشد، کیفیت آن نیز بهتر است و از مقاومت بیشتر در شرایط نامناسب محیطی برخوردار می باشد.
میزان کوتینگ در انواع ورق گالوانیزه تولید شده در ایران بین 80 تا 150 گرم بر متر مربع و برای ورق های وارداتی تا حدود 200 گرم بر متر مربع می باشد.
انواع ورق گالوانیزه از نظر نوع گالوانیزاسیون
فرآیند گالوانیزه کردن ورق های گالوانیزه به دو روش گالوانیزاسیون گرم و سرد انجام می شود و می تواند سبب ایجاد ویژگی ها و کیفیت های متفاوتی در تولید ورق شود. در ادامه به معرفی انواع ورق گالوانیزه گرم و سرد می پردازیم.
-
ورق گالوانیزه گرم
در این روش ورق های فولادی در وان فلز روی مذاب شده فرو می روند و تمام سطح ورق به وسیله فلز روی در برگرفته می شود. این روش از نظر اقتصادی به صرفه است و می تواند سبب ایجاد مقاومت بالای فولاد در برابر عوامل محیطی نامناسب شود. باید به این نکته توجه داشته باشید که انجام فرایند گالوانیزاسیون گرم (hot dip galvanized) بر روی ورق گالوانیزه نیازمند طی کردن فرآیندهای تمیزکاری، اسیدشویی و چربی زدایی ورق می باشد.
-
ورق گالوانیزه سرد
این روش به وسیله ی یک محلول الکترولیتی انجام می شود که به آن فرآیند آبکاری نیز گفته می شود. انواع ورق گالوانیزه تولیدی به این روش از پوششی همگن تر و یکنواخت تر برخوردار می باشند؛ اما ضخامت سطح پوشش روی آن نسبت به روش گالوانیزه گرم نازک تر است.
سخن پایانی
ما در این مقاله به ارائه ی اطلاعاتی درباره انواع ورق گالوانیزه پرداختیم و انواع این ورق ها را از نظر شکل، اندازه، نوع، ضخامت و جنس ورق بررسی نمودیم. اکنون شما می توانید برای اطلاع از قیمت این محصولات به صفحه ی مربوط این محصول در سایت ما مراجعه کنید و سپس در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و یا خرید با کارشناسان ما در مجموعه مهدفولاد تماس بگیرید.